Fotogrāfijas muzejā atzīta zviedru fotogrāfa personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 19. maija līdz 26. jūnijam būs skatāma plaši atzītā zviedru fotogrāfa J.H.Engstrēma personālizstāde «JHE», informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Lēmane.

Fotogrāfiju sērija «JHE» ir iepriekš nepublicētā un neizstādītā daļa no Engstrēma projekta «Mēģinot dejot» («Trying to Dance»), kas grāmatas veidā tika publicēts 2004. gadā un kļuva par pieprasītāko fotogrāmatu pēdējo 15 gadu laikā, kā arī iezīmēja autora karjeras sākumu starptautiskajā laikmetīgās mākslas arēnā.

Sērijā «Mēģinot dejot» ir iekļauti jaunu vīriešu un sieviešu akti, pilsētas un lauku ainavas, tukšas telpas un pašportreti.

Engstrēms ir dzimis Zviedrijā 1969. gadā, taču viņa radošo attīstību lielā mērā ir ietekmējusi pārcelšanās uz Parīzi agrā jaunībā. 1997. gadā autors absolvējis Fotogrāfijas un kino nodaļu Gēteborgas Universitātē, Zviedrijā. Engstrēma fotogrāfiju pamatā ir autobiogrāfisks vēstījums.

Kopumā Engstrēms publicējis 15 fotogrāmatas, viņa grāmata «Tout Va Bien» 2015.gadā saņēmusi «Leica Oskar Barnack» balvu. Fotogrāfa darbi iekļauti vairāku muzeju, galeriju kolekcijās, tostarp Vintertūras Fotogrāfijas muzejā Šveicē, Zviedrijas Mūsdienu mākslas muzejā, Londonas «Saatchi» galerijā un citviet.

Fotogrāfs ir viesojies Rīgā 2014. gadā, festivāla «Rīgas fotomēnesis» programmā uzstājoties ar publisku lekciju. Šogad J.H.Engstrēms ir viens no festivāla «Rīgas fotomēnesis 2016» centrālās izstādes «Teritorijas» kuratoriem.

Jau ziņots, ka «Rīgas fotomēnesis» ir starptautisks fotogrāfijas festivāls, kas iepazīstina ar aktuālo Ziemeļeiropas un Austrumeiropas fotogrāfijā. Šogad «Rīgas fotomēnesis» notiek no 2.maija līdz 16.jūnijam, piedāvājot desmit izstādes un vairāk nekā 20 notikumus ar vienojošo tēmu «Teritorijas, robežas, savienojumi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu