«Noasā» būs skatāma Epnera personālizstāde «Vingrinājumi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: video fragments

Peldošajā mākslas centrā «Noass» no 20. maija līdz 24. jūlijam būs skatāma mākslinieka un grafiskā dizainera Kristapa Epnera personālizstāde «Vingrinājumi», informēja «Noasa» direktore Kate Zilgalve. Izstādē «Vingrinājumi» mākslinieka interešu laukā ir cilvēka - topoša profesionāla vingrotāja - ķermeņa kustību studijas, kā arī savdabīgā vide un rīki, kas veido vingrotāja ikdienu.

Vingrošanas zālē valda īpaša gaisotne un attiecības starp treneriem un audzēkņiem, kurās jaušama ne tikai nerakstīta vienošanās un uzvedības kodekss, bet arī kolektīvā ģimenes apziņa, kas mijiedarbojas ar izteikti koncentrējušos indivīdu. Vingrinoties par atskaites punktu pieņemts tikai viens un pilnīgs pareizi izpildītas kustības kanons. Stundām, dienām, mēnešiem un pat gadiem tiek atkārtoti tie paši pamatkustību elementi, neatlaidīgi pūloties sasniegt ideālu.

Vingrošanas zāle ir vingrotāju templis, bet piepūles, disciplīnas un bezgalīgo mēģinājumu absolūtais mērķis ir maksimāli tīri izpildīta kustības figūra.

Epners ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Kopš 1996. gada viņš piedalījies izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. Mākslinieks saņēmis vairākus apbalvojumus par grafisko dizainu un video, piemēram, «France - Baltic Video Art festivāla balvu» 1993. gadā, kā arī divreiz «Latvian Art Directors Club Adwards» balvu. Viens no mākslinieka zināmākajiem darbiem, pie kura viņš turpina strādāt jau ceturto gadu, ir «Skrējiens». Tajā dažādās izteiksmes formās tiek iemūžināts mākslinieka skriešanas rituāla laikā piedzīvotais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu