Atklās pirmās ISSP Starptautiskās meistarklases izstādi «Mixtape»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

13. maijā plkst.20 Kristiana Karla fon Stricka villā tiks atklāta pirmās ISSP Starptautiskās meistarklases izstāde «Mixtape», kuras kurators ir viens no meistarklases pasniedzējiem - amerikāņu fotogrāfs, lektors un redaktors Ārons Šūmans, informēja ISSP pārstāve Liāna Beņķe.

ISSP Starptautiskā fotogrāfijas meistarklase ir gadu ilga neformālās izglītības programma fotogrāfijā, kas paredzēta māksliniekiem radošās karjeras sākumā. Noslēdzot pirmo meistarklases ciklu, grupas izstādē būs redzami vairāki gada garumā veidotie dalībnieku projekti.

Izstādē Ievas Raudsepas sērijas «Kruīzā» darbība risinās uz nakts prāmja, kas ceļo starp Rīgu un Stokholmu, Emanuele Kamerīnī no Itālijas sērijā «Iesācēja veiksme» cenšas uzzināt, kur slēpjas veiksmes atslēga, Ulrike Šmite no Vācijas sērijas «Nobīde modelī» attēlu veidošanā izmanto novecojušus zinātniskos modeļus, bet Merlina Nadj-Torma no Vācijas, veidojot projektu «Lēna balss», apceļojusi Bībelē pieminētas vietas.

Izstādē būs skatāmas arī Salvatora Vitāles darbs «Kā nocietināt valsti», kurā viņš pievēršas Šveices nacionālās drošības politikai un pēta, kā tā tiek īstenota ar standarta procedūru palīdzību.

«Mixtape» prezentē nelielu, bet spēcīgu meistarklašu laikā tapušu darbu atlasi. Šī ir pirmā vizuālās mākslas izstāde, kas tiek rīkota vienā no jaunajiem Rīgas kultūras centriem - Stricka villā.

ISSP meistarklase katru gadu piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas praktizējošiem fotogrāfiem. Pirmās plūsmas «Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus» studenti interpretēja labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā, bet otrās meistarklases plūsmas «Pārkāpjot fotožurnālistikas robežas» studenti neierastā veidā atspoguļoja dokumentālas tēmas.

Izstāde «Mixtape», kas ir daļa no «Rīgas fotomēneša 2016» pasākumu klāsta, būs skatāma līdz 2.jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu