KKC ISSP Skolas absolventu fotogrāfiju izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laima Vainiņa

Kaņepes Kultūras centrā no 3. jūnija līdz 19. jūnijam būs apskatāma fotogrāfijas izstāde «Apvērstā telpa», kurā savus autorprojektus prezentē ISSP Skolas 2016.gada absolventi, informē ISSP pārstāve Liāna Beņķe. Izstādē piedalās astoņi jaunie autori ar mācību laikā tapušiem fotogrāfijas projektiem, instalācijām un fotogrāmatām - Krista Valaine, Laima Vainiņa, Ieva Vīksne, Liene Biezā, Liene Leonoviča, Linda Ansone, Līga Goldberga un Nora Vrubļevska.

Izstādes «Apvērstā telpa» autori meklē saikni starp vidi, vietu un apziņu. Vienā no stāstiem var sastapties ar bailēm no tumsas, kas saistītas ar kādu prātā uzkonstruētu baisu vidi, citā - ar pazuduša radinieka meklējumiem jūrā. Tieši ūdens šajā stāstā kļūst par savdabīgu aizmiršanas un atkal atcerēšanās metaforu, kurā tik mierpilni un cēli savu patvērumu rod jūrā pazudušo cilvēku likteņi. Taču aizmiršanas arheoloģijai tikpat labi var pievērsties, pētot antikvariātos uzietus ģimenes albumus, klāstīja izstādes kuratore Iveta Vaivode.

«Apvērstā telpa» ir jau ceturtā ISSP Skolas absolventu izstāde.

ISSP Skola ir 2011. gadā dibināta divu gadu neformālās izglītības programma laikmetīgajā fotogrāfijā. Tā piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem, kas vēlas paplašināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju kā mākslas izteiksmes veidu. Skolā pasniedz atzīti Latvijas fotogrāfi - Iveta Vaivode, Andrejs Grants, Arnis Balčus, Ieva Epnere, kā arī filozofs Kārlis Vērpe, kuratore Solvita Krese un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu