ISSP izsludina pieteikšanos gadu ilgajai Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdz 1. jūlijam iespējams pieteikties ISSP Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā, kas piedāvā iegūt padziļinātu pasaules līmeņa izglītību laikmetīgās fotogrāfijas jomā. Meistarklases gadu ilgo programmu ievadīs darbnīca Kuldīgā 2016. gada oktobrī.

ISSP Starptautiskā meistarklase notiek jau otro gadu. Tā ir praksē balstīta neformālās izglītības programma fotogrāfijā, kas ietver vairākās darbnīcas Latvijā un Itālijā gada laikā, kā arī regulāru virtuālu kontaktu ar pasaules līmeņa pasniedzējiem. Darbojoties atzītu starptautisko meistaru vadībā, 24 jaunie fotogrāfi no Latvijas un pasaules izstrādās konceptuāli spēcīgus un konkurētspējīgus personiskos projektus fotogrāfijā. Nodrošinot dalībniekiem regulāru uzraudzību, jaunu starptautisko kontaktu loku un iespēju publiski prezentēt darbus, meistarklase sniegs nepieciešamo atbalstu jauniem autoriem savas karjeras sākumposmā.

Meistarklase ik gadu piedāvās divas paralēlas tematiskās plūsmas, ļaujot dalībniekiem īstenot projektus dažādos fotogrāfijas virzienos. Katrā plūsmā piedalīsies 12 dalībnieki. Šī gada pirmās plūsmas, «Conceptualizing the Personal» (Kā konceptualizēt personisko) pasniedzējs Fils Toledano (Phil Toledano, ASV) ir viens no pasaulē šobrīd pazīstamākajiem konceptuālajiem fotogrāfiem, kura darbi skar gan personiskus, gan politiskus jautājumus. Viņa vadībā studenti strādās ar personiskām tēmām – par ģimeni, attiecībām, identitāti un citu individuālu pieredzi – izvairoties no klišejiskā un veidojot patiesus un spēcīgus projektus.

Otrās meistarklases plūsmas, «Photographing the Past» (Fotografējot pagātni), studenti caur fotogrāfiju pievērsīsies «slēptām» un, iespējams, sāpīgām vēstures škautnēm – vai tā būtu personiskā vai mūsu kolektīvā pagātne. Darbnīcu vadīs atzītais dokumentālais fotogrāfs Saimons Norfolks (Simon Norfolk, UK), kurš savos darbos pēta konfliktu tēmu cauri laikiem. Viņš ilgstoši dzīvojis un strādājis Kabulā, Afganistānā.

Plašāka informācija par meistarklases programmu, pasniedzējiem un pieteikšanos šeit:

www.isspmasterclass.com

Turpat arī atrodami pagājušā gada meistarklases absolventu darbi.

Meistarklasi organizē Biedrība ISSP, kas jau desmit gadus Latvijā rīko starptautiska līmeņa izglītības un citas aktivitātes laikmetīgās fotogrāfijas jomā.

Meistarklase tiek realizeta sadarbībā ar Kuldīgas novada domi, Valsts Kultūrkapitāla fondu, MINIMUM fotogrāfijas centru Itālijā, Encontros de Imagem fotogrāfijas festivālu Portugālē, kā arī ar EPSON un BZG tehnisko atbalstu. Informatīvie partneri – «Fotokvartāls», «YET magazine» un «The Calvert Journal».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu