Slikto laika apstākļu dēļ slēdz instalāciju, kas ļauj staigāt pa ūdeni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.christojeanneclaude.net

Bulgāru mākslinieka Kristo jaunākais darbs, kas ļauj apmeklētājiem staigāt pa ūdeni, nedēļas nogalē daļēji tika slēgts slikto laika apstākļu dēļ. Mākslinieks Izeo ezerā Itālijā izveidojis trīs kilometrus garu ceļu, kas balstās uz 200 000 peldošu kubu, kas pārklāti ar oranžu audumu.

Sestdienas vakarā apmeklētāji tika evakuēti no mākslas instalācijas, jo vēja un lietus dēļ tā bija kļuvusi nestabila.

«Ņemot vērā cilvēku pieplūdumu un iespējamo laika apstākļu pasliktināšanos, ieteicams pārdomāt došanos uz šejieni,» paziņoja instalācijas uzturētāji.

Vietējās amatpersonas atcēla vilcienu maršrutus, kas devās uz ezeru, lai atturētu cilvēkus no Kristo mākslas darba izmantošanas.

Svētdienas rītā instalācija tika daļēji atvērta. Apmeklētājus uzņēma divās no trim mākslas darba daļām.

Foto: www.christojeanneclaude.net

Instalācija apmeklētājiem tika atvērta sestdien. Rīkotāji cer, ka līdz izstādes beigām 3.jūlijā to būs apmeklējis pusmiljons cilvēku, kaut arī vienlaikus uz peldošajiem kubiem drīkst atrasties ne vairāk par 11 000 cilvēku, ja laika apstākļi ir labi.

Kristo 1970. gadā mēģināja īstenot līdzīgu projektu Argentīnā, taču viņam netika piešķirtas visas nepieciešamās atļaujas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu