MVT Vasaras mājā fotogrāfa Anša Starka izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Ansis Starks ir fotogrāfs, kurš plašākai publikai kļuvis zināms, veidojot žurnāla «Rīgas Laiks» intervēto personību portretus, un viņa pirmā personālizstāde «Portreti RL» nupat tika atklāta mākslas stacijā Dubulti. Starka jaunākā izstāde «Pāri» MVT Vasaras mājā sniegs ieskatu vienā no viņa savdabīgākajām fotosesijām, kurā iemūžināts izcilais gleznotājs un scenogrāfs, viens no laikmetīgās mākslas vēstnešiem un celmlaužiem Latvijā - Ilmārs Blumbergs (1943–2016).

Izstādē apskatāmi portreti ir kā allaž atvērtie, elektrizētie un režisētie Blumberga personības pieminekļi, kuri, izņemot vienu, līdz šim nav publicēti.

«Pāri» kļūs par otro MVT Vasaras mājas projekta #Blumbergs. Bezgalība izstādi un tajā ikviens īpašā lielformāta fotoattēlu instalācijā ir aicināts tikties ar Ilmāra Blumberga radošo personību. «Starka personālizstāde pavisam tieši rādīs mums Ilmāru Blumbergu, un mēs varēsim vērot viņa seju un viņa paša viena cilvēka teātri,» komentē izstādes kuratore Inga Šteimane.

Izstādi «Pāri» atklās 30. jūnijā plkst. 18 fonda «Mākslai vajag telpu» Vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38. Savukārt ceturtdien, 7. jūlijā, Vasaras mājā notiks Anša Starka autorvakars, kurā fotogrāfs klātienē dalīsies pieredzē un atmiņās par fotosesijas tapšanu, kā arī atbildēs uz autorvakara viesu jautājumiem.

Sarunu ar Ansi Starku un kuratori Ingu Šteimani skatīt šeit.

Izstāde «Pāri» apskatāma no 30. jūnija līdz 10. jūlijam.

MVT Vasaras mājas darba laiks: P., O» T» P. - 12:00 – 20:00 / C. – 12:00 – 22:00 / S. – 10:00 – 20:00 / Sv. – 10:00 – 18:00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu