Rīgas mākslas telpā notiks radošie grafikas vakari

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Didzis Grodzs

Starptautiskā grafikas festivāla «Printmaking IN» ietvaros katru trešdienu plkst.16 «Rīgas mākslas telpā» (Kungu ielā 3) notiks radošie grafikas vakari, kuros tiks dota iespēja dažādos veidos iepazīt grafiku, izmēģināt dažādas tās tehnikas un satikties ar māksliniekiem, kurus papildinās kāds muzikāls, literārs vai citādi radošs pārsteigums.

Septiņi grafikas vakari būs platforma dažādu mākslinieku radošai izpausmei, stāstījumiem, paraugdemosntrējumiem un iespēja apmeklētājiem klātienē iepazīt grafikas tehniku šarmu. Aicināts piedalīties ikviens interesents, speciālas priekšzināšanas nav nepieciešamas.

Pirmajā radošajā grafikas vakarā 6. jūlijā paraugdemonstrējumu augstspiedes tehnikā rādīs māksliniece Ilze Lībiete, savukārt, par muzikālo noskaņu rūpēsies klarnetists Ričards Lapiņš. Turpmākajos vakaros piedalīsies Lāsma Pujāte, Inese Lieckalniņa, Ieva Nagliņa un citi.

Ilze Lībiete darbojas stājgrafikā, lietišķajā grafikā, grāmatu grafikā un heraldikā. Ir daudzu pašvaldību un ievērojamu dzimtu ģerboņu dizaina autore, kā arī piedalījusies virknē personālizstāžu un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām.

Īpašu vietu savā radošajā daiļradē māksliniece ir atvēlējusi litogrāfijai, taču šoreiz iecerējusi augstspiedes tehnikā nodrukāt koka laipu. Iemēģināt roku drukāšanas procesā varēs arī pasākuma apmeklētāji.

Pasākumu laikā ieejas biļete «Rīgas mākslas telpā» ar 50% atlaidi visām cenu grupām.

Paralēli apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Grafikas festivāla «Printmaking IN» centrālo izstādi «Atpakaļ haosā». Tajā pārstāvēti amerikāņu grafiķi ar atšķirīgiem un spilgtiem rokrakstiem: «The Amazing Hancock Brothers», Moriss Eiblmens (Maurice Abelman), Šons Starwars (Sean Starwars), Deniss Maknets (Dennis McNett), Tailers Krasovskis (Tyler Krasowski), Karloss Barberenu (Carlos Barberena), Raiens O'Malijs (Ryan O´Malley), Kērtiss Džonss (Curtis Jones), Toms Huks (Tom Huck) un mākslinieki no apvienībām «Cannonball Press», «Burning Bones» un «Out Law Prints». Izstāde apskatāma «Rīgas mākslas telpā» līdz 21. augustam.

«Printmaking IN» ir starptautisks festivāla zīmols, kas radies Igaunijā, Pērnavā 1998. gadā. Ar laiku «iekarojot» arī Tallinu un Tartu, tagad šķērsojis Igaunijas robežu un pirmo reizi notiks Rīgā. Apvienojot dažādus māksliniekus no atšķirīgām pasaules valstīm - Baltijas, Skandināvijas un Amerikas - festivāls ietver publisku pasākumu sēriju: grafikas izstādes, performances, drukāšanas akcijas, meistarklases un radošās darbnīcas. Sīkāka informācija par festivāla programmu pieejama mājaslapā www.printmakingfestival.com.

Projektu realizē biedrība «Grafikas kamera» (Latvija) un «Non grata» (Igaunija) sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāli. Projektu atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, drukas darbnīca «Tava siena», «Akmeņlauzis» un Folkklubs ALA Pagrabs. Projekta informatīvais atbalstītājs Latvijas Radio 6 - LU Radio NABA.

Projekta komanda:

Ieva Nagliņa, māksliniece, projekta vadītāja, festivāla kuratore (Latvija)

Anonymous Boh, mākslinieks, festivāla kurators (Igaunija)

Paulis Liepa, mākslinieks, festivāla grafiskā dizaina autors un kurators (Latvija)

Liena Bondare, māksliniece, festivāla līdzkuratore

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu