Mākslas kolekcionāre: Jaunais Vācijas likums muzejus varētu atstāt tukšus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jaunais Vācijas kultūras aizsardzības likums varētu nopietni ietekmēt valsts muzejus, paziņojusi mākslas kolekcionāre Ingvilda Geca. 23. jūnijā Vācijas parlaments pieņēma likumu, kas aizliedz tirgot vācu mākslu, kura atzīta par «nacionāli svarīgu».

Iniciatīva izsauca dusmīgu reakciju no vācu mākslas tirgotāju puses, kas lēmumu dēvē par pārmērīgu valdības kontroli.

Vairāki mūsdienu mākslinieki, to skaitā Gerhards Rihters un Georgs Bāzelics, piedraudējuši, ka savus mākslas darbus no muzejiem izņems, lai viņiem būtu iespēja tos pārdot, pirms likums stājas spēkā.

«Ir daudz sliktāk, nekā varat iedomāties. Daži muzeji vairs nespēs rīkot izstādes,»

intervijā aģentūrai DPA stāstīja Geca, pieminot, ka daži kolekcionāri vilcinās aizdot savus mākslas darbus.

«Likums ir tik neskaidrs. Man pieder senāki darbi, un es neesmu pārliecināta, vai likums uz tiem attiecas,» skaidrojusi kolekcionāre. «Es apdomāju uz kādu laiku tos noglabāt ārzemēs gluži kā citi kolekcionāri, līdz es sapratīšu, vai likums tos ietekmēs.»

Viņai nerūp, vai darbi nonāks pie kāda bagātnieka Londonā, Parīzē vai Berlīnē. «Es nevaru saprast šāda veida nacionālismu laikā, kad pastāv doma par vienotu Eiropu. Taču tas šķietami atbilst šī laika garam,» piebilda Geca.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu