Daugavpilī viesosies Rotko līdzgaitnieks mākslinieks Pols Hakslijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: paulhuxley.com

15. jūlijā, plkst.12 īsi pirms «Martinsona balvas» nominantu prezentācijām Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā noritēs tikšanās ar britu mākslinieku Polu Haksliju.

Kā informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle, dienu pēc savas izstādes «Sešas desmitgades» atklāšanas Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ikvienam būs iespēja tikties ar mākslinieku Haksliju klātienē un uzdot viņam interesējošus jautājumus.

Hakslijam, kurš dzimis 1938. gadā, ir bijusi visai būtiska loma britu mākslā gan kā starptautiski atzītam māksliniekam, gan arī kā cienījamam pedagogam. Viņa mākslas darbi ir atrodami nozīmīgākajās lielāko ārvalstu un Apvienotās Karalistes muzeju kolekcijās.

Studiju gados, pateicoties stipendijai, Hakslijam pavērās iespēja dzīvot un ceļot pa ASV, kur viņš tikās ar vadošajiem Amerikas māksliniekiem, arī ar pasaulē pazīstamo Daugavpilī dzimušo Rotko.

«Sešdesmito gadu vidū es dzīvoju Ņujorkā un sajaucos ar virkni tālaika spilgtāko mākslinieku un raksturu. Viss, ko es varu, ir pastāstīt par tikšanās reizēm ar šiem īpašajiem cilvēkiem,» tā par gaidāmo tikšanos izsakās Hakslijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu