Foto: Mākslas ļaudis sveic Ievu Iltneri ar personālizstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Otrdienas vakarā «Vīna studijā» (Stabu ielā 30) atklāta Ievas Iltneres personālizstāde «Force Majeure», ko pati māksliniece raksturo ar vārdiem dieva pirksts, augstāks spēks vai nepārvarams apstāklis. Iltneri sveikt bija ieradušies daudzi mākslas pasaules ļaudis. Aplūko foto no izstādes atklāšanas.

Gleznas «Vīna studijā» būs aplūkojamas līdz 12. februārim.

Iltnere ir Rīgā dzimusi māksliniece. 1982. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, bet izstādēs viņa piedalās kopš 1977.gada. Viņai bijušas vairāk nekā 20 personālizstādes un vairāk nekā 80 grupu izstādes. Viņas darbi izstādīti gan Latvijā, gan tālu aiz tās robežām - Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Nīderlandē, Dānijā, Lielbritānijā, Francijā, Spānijā, Ungārijā, Krievijā, Baltkrievijā, ASV. Mākslinieces darbi apskatāmi arī nozīmīgākajās publiskās kolekcijās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā un dažādos muzejos ārvalstīs.

Nozīmīgākais apbalvojums iegūts 2003. gadā par izstādi «Stāsti». Par šo izstādi māksliniece ieguva «Latvijas Mākslinieku savienības Gada balvu» nominācijā «Labākā personālizstāde Latvijas galerijās».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu