LMA rektoram piešķir Francijas ordeni mākslā un literatūrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gleznotājam un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektoram Aleksejam Naumovam piešķirts Francijas ordenis mākslā un literatūrā, informē akadēmijas komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Indriksone.

Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti Naumovam pasniedza ordeni, pateicoties par ieguldījumu Francijas un Latvijas attiecību uzlabošanā kultūras jomā. Gleznotājam piešķirta Ordeņa kavaliera pakāpe, ar kuru līdz šim apbalvoti tādi kultūras un mākslas dižgari kā Tims Bērtons, Filips Glāss, Keita Blanšeta, Džūda Lovs un Kailija Minoga.

Ordenis ir Francijas goda apbalvojums, ko 1957. gada 2. maijā iedibināja Francijas Kultūras ministrija. Ar šo ordeni tiek apbalvotas personas, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kuras ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

Naumovs ir latviešu mākslinieks, kura glezniecību raksturo krāsas nozīmība. Viņš absolvējis LMA Monumentālās glezniecības nodaļu. Strādājot LMA, mākslinieks regulāri piedalās nozīmīgās vietēja un starptautiska mēroga norisēs - izstādēs, simpozijos, apmaiņas programmās. Naumovs veidojis vairāk nekā 60 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs, kā arī piedalījies vairākos desmitos grupu izstāžu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu