Izsludināta pieteikšanās darbnīcai «Fotogrāfija un kolāža» ar Kurševu un Strokinu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Strokins

Līdz 7. novembrim fotogrāfi un vizuālie mākslinieki aicināti pieteikties darbnīcai «Fotogrāfija un kolāža», ko vadīs māksliniece Maija Kurševa un fotogrāfs Andrejs Strokins. Trīs dienu garā darbnīca pievērsīsies divām plašām nozarēm – fotogrāfijas medijam un kolāžas tehnikai.

Kas notiek ar fotogrāfiju, kad tā tiek izņemta no tās oriģinālā konteksta? Kā savienot dažādus attēlus, veidojot ar tiem vienotu stāstu? Darbnīca Fotogrāfija un kolāža ar mākslinieci Maiju Kurševu un fotogrāfu Andreju Strokinu pievērsīsies divām plašām nozarēm – fotogrāfijas medijam un kolāžas tehnikai, kā arī to iespējamajai savienībai.

Darbnīcas laikā Kurševa un Strokins sniegs ieskatu ne tikai fotogrāfijas medija izmantošanas plašajās iespējās, bet arī starpdisciplinārā praksē, kur iespējams apvienot dažādus medijus vienota stāsta veidošanā. Pasniedzēju vadībā dalībnieki strādās gan ar savām, gan atrastām fotogrāfijām, kombinējot dažādus attēlus, lai realizētu savus autordarbus kolāžas tehnikā.

Darbnīca notiks no 18. līdz 20. novembrim Cēsīs, Ruckas mākslas rezidenču centrā. Lai piedalītos, jāiesniedz pieteikums ar informāciju par sevi, motivācijas vēstuli un iepriekšējiem darbiem.

Detalizētāka informācija par darbnīcu un pieteikšanos:

Maija Kurševa – māksliniece, kopš 2007. gada aktīvi piedalījusies izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs, tostarp izstāžu zālē Arsenāls, Maskavas Modernās Mākslas muzejā, kim?, KUMU Tallinā, u.c.,Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēja, Popper izdevniecības līdzdibinātāja, viena no Rīgas Zīnu festivāla organizatorēm.

kurseva.berta.me

Andrejs Strokins – fotogrāfs, FOAM centra Talents 2016 konkursa finalists; pēdējo gadu laikā darbi ir plaši izstādīti gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, tostarp šā gada Baltijas Paviljonā Venēcijas Arhitektūras biennālē, Mūkusalas Mākslas salonā, Rīgas Fotogrāfijas biennālē, un citur. Bieži savos darbos izmanto atrasto fotogrāfiju, pēdējā laikā pievērsies arī tieši kolāžu veidošanai – viņa kolāžu personālizstāde Nezināmais dalāmais, bija skatāma Mākslai Vajag Telpu vasaras mājas galerijā šā gada augustā.

strokins.info

Pasākumu organizē: ISSP

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu