Arnis Balčus prezentēs jaunu grāmatu par Uzvaras parku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

1. decembrī plkst.18 grāmatnīcā «Robert's Books» Vācijas neatkarīgā izdevniecība «Brave Books» sadarbībā ar mūsdienu kultūras centru «KultKom» prezentēs fotomākslinieka Arņa Balčus grāmatu «Uzvaras parks».

Kā informēja pats mākslinieks, grāmatas centrā ir latviešu sabiedrībai neērti temati, tostarp valsts vēsture, politika, krievu un latviešu attiecības, un tās fonā ir pretrunīgais Uzvaras parks Rīgā.

Būtiska nozīme ir arī fotogrāmatas iekārtojumam un dizainam, ko radījis Berlīnē dzīvojošais lietuviešu mākslinieks Toms Mrazausks. «Izdevuma vizuālais un funkcionālais izpildījumus ir izaicinošs un neērts, tāpat kā projektā skartās tēmas, savukārt attēlu secīgums, ko raksturo nelineārais naratīvs, sasaucas ar to pretrunīgo pasauli, ko reprezentē Uzvaras parks,» skaidroja Balčus.

Balčus pazīstams kā mākslinieks, kuru interesē problemātiski jautājumi, kas skar personisko un kolektīvo identitāti, atmiņas un vēsturi. Projektu «Uzvaras parks» mākslinieks sāka 2008.gadā, kad viņš savā radošajā darbībā pievērsa uzmanību 9.maija svinībām Uzvaras parkā. Latvijas sabiedrībā pretrunīgi vērtētais parks kļuva par fonu mākslinieka radošajai improvizācijai.

Foto: publicitātes

Grāmata izdota nelielā tirāžā un Latvijā būs pieejama Jāņa Rozes grāmatnīcās, kultūrpreču mājā «Nice Place Mansards», grāmatnīcā «Robert's Books», Latvijas Fotogrāfijas muzejā, kā arī interneta vietnē «Balcus.lv».

balcus.lv

Grāmatas izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, «Arctic Paper» un «Antalis».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu