«Putekļi un zelts» - Vikas Ekstas Kairā veidoto darbu prezentācija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 1. decembrī, plkst. 19.30 Aleponijā (Ernesta Birznieka Upīša iela 22) notiks mākslinieces Vikas Ekstas rezidencē Kairā tapušo darbu prezentācija – Putekļi un zelts. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Pasākumu organizē: ISSP

Septembra nogalē māksliniece Vika Eksta pavadīja trīs nedēļas biedrības ISSP organizētajā rezidencē Townhouse galerijā, Kairā, Ēģiptē. Šajā laikā tapa multimediāli darbi un vizuālas piezīmes par pavadīto laiku zemē ar bagātu pagātni, haotisku tagadni un neskaidru nākotni.

Vakara ietvaros tiks demonstrēts Ekstas video «Putekļi un zelts» (55 min, 2016). Tas ir subjektīvs ieskats pagātnes un tagadnes arhivēšanā, kuru papildina sarunas ar cilvēkiem, kas šo nodarbi piekopj. Būs apskatāma arī pasākumam īpaši veidota izstāde – Ēģiptes artefaktu katalogs un mākslinieces veidotās kustīgās fotogrāfijas jeb GIF attēli. Vakara laikā būs redzami arī fotogrāfu Ievas Raudsepas un Eslama Abdesalama attēlu kolekcijas, skanēs tuvo austrumu mūzika un apmeklētājiem būs iespēja nogaršot ēģiptiešu ēdienu un dzērienus.

Foto: publicitātes

Vika Eksta - vizuālā māksliniece un pedagoģe. Strādā uz robežas starp dokumentālo un inscenēto, savos darbos izmantojot jaunradītus un arhīva materiālus. Fotogrāfiju apguvusi Annas 2, ISSP meistarklasēs un EFTI skolā Madridē. Ekstai ir maģistra grāds Vizuālajā komunikācijā (Latvijas Mākslas akadēmija). Māksliniece regulāri piedalās izstādēs Latvijā un starptautiski.

www.vikaeksta.com

www.issp.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu