Francijā atrasta da Vinči skice 15 miljonu eiro vērtībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda franču ārsta dokumentos atrasts apmēram 15 miljonus eiro vērts Renesanses laikmeta mākslinieka Leonardo da Vinči zīmējums, otrdien paziņojis Parīzes izsoļu nams. Skice, kurā attēlots agrīnās kristietības laika moceklis Svētais Sebastians, ir «ārkārtējs atradums», kas varētu būt apmēram 15 miljonus eiro vērts, pavēstīja izsoļu nams «Tajan».

Eksperti ir apliecinājuši skices autentiskumu, piebilda izsoļu nams.

Domājams, ka da Vinči šo skici zīmēja, būdams apmēram 30 gadus vecs.

Pēdējais tirgū nonākušais da Vinči zīmējums - skice, kurā attēlots jātnieks zirgā - 2001.gadā tika pārdots par desmit miljoniem ASV dolāru, kas ir augstākā cena, kura samaksāta par da Vinči zīmētu darbu.

Toreiz tika paziņots, ka tas ir nozīmīgākais izsolē pārdotais da Vinči zīmējums kopš pagājušā gadsimta 30. gadiem.

Franču eksperts Patriks de Beisers pavēstīja, ka viņš jaunatklāto skici uzgāja, izskatot izsoļu namam novērtēšanai iesūtītus darbus.

Zīmējuma aizmugurē eksperts ieraudzīja zinātniskas skices, kurās attēlots optisks eksperiments ar sveces radītu ēnu, kā arī rokraksts spoguļrakstā. Da Vinči regulāri izmantoja šādu paņēmienu, lai viņa rakstītais būtu izlasāms tikai spogulī.

De Beisers pēc tam konstatēja, ka skices ēnojums zīmēts no labās puses uz kreiso.

«Tas nozīmē, ka to zīmējis mākslinieks - kreilis,» kāds bija arī da Vinči, skaidroja eksperts, kurš bija viens no speciālistiem, kas apstiprināja mākslas darba autentiskumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu