«kim?» Laikmetīgās mākslas centrā notiks Bērnu diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

18. februārī «kim?» Laikmetīgās mākslas centrs aicina vecākus ar bērniem apmeklēt «Kim? Bērnu diena». Bērnu dienas aktivitātēs bērni kopā ar izglītības gidiem aplūkos četras izstādes - Indriķa Ģelža, Adam Cruces un Louisa Gagliardi solo skates, kas apvienotas zem nosaukuma «Taste Like Headaches» un desmit mākslinieču grupas kopdarbu - izstādi «Mūļi».

Aktivitāšu laikā bērni tiks aicināti domāt par jautājumiem, kas ir telpa un kā tā tiek būvēta, pētot dažādu objektu nozīmi un to attiecības tajā.

Plkst. 12 notiks pastaiga izstādēs «kim?» izglītības gidu vadībā, kuru laikā bērniem būs iespēja izzināt mākslas darbos ietvertās tēmas un materiālus un meklēt atbildes uz pastaigas vadītāju un pašu dalībnieku uzdotiem jautājumiem. Kā palīgs tiks izmantotas īpaši izstāžu ciklam veidotas darba burntīciņas.

Plkst 13 un 15 bērni aicināti piedalīties radošajās darbnīcās «Cietoksnis istabā» un «Abstrakts».

Darbnīcā «Cietoksnis istabā» bērni pārveidos vienu no «kim?» izstāžu telpām paši par savu «vidi». Izmantojot dažādus materiālus tiks būvētas konstrukcijas un objekti, mēģinot izprast, kā darbību rezultātā mainās telpa. Izmantojot «kim?» kā laboratoriju, bērni tiks aicināti domāt un darboties ar liela izmēra materiāliem, tai pašā laikā diskutējot par to, kam dažādas telpas ir domātas un kā tās liek justies.

Darbnīcas «Abstrakts» ietvaros tiks pētīts vārds «abstrakts» - ko tas nozīmē un kas padara objektu par abstraktu. Atsaucoties uz izstādē redzamajiem darbiem un savu pieredzi, bērni veidos savus «abstraktos objektus», aplūkojot ikdienā bieži izmantotus priekšmetus, kā piemēram krēslu, krūzi, lampu. u.c. Izmantojot dažādas tehnikas un materiālus, tiks veidoti gan divdimensionāli, gan trīsdimensionāli neliela izmēra objekti.

Visi «kim?» bērnu dienas pasākumi ir bezmaksas. Radošās darbnīcas pieejamas latviešu un angļu valodās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu