Mūžībā aizgājis gleznotājs Vilis Vizulis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Mūžībā aizgājis latviešu gleznotājs Vilis Vizulis, informē Latvijas Mākslinieku savienības pārstāvis Igors Dobičins.

Vizulis ir beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Pedagoģijas nodaļu, un 1997.gadā ieguva mākslas maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā.

Dobičins norādīja, ka gleznotājs latviešu mākslā ir nozīmīgs ar savu raksturīgo piesātināto kolorītu un sapņaino smalki tverto dabas norišu vērojumu. Katra mākslinieka glezna vērtējama kā autora patiess pārdzīvojums.

Vizulis izstādēs piedalījies kopš 1975. gada, bet Latvijas Mākslinieku savienības biedrs ir no 1980.gada. Mākslinieks piedalījies izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Ungārijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Kanādā, Austrālijā un citviet. Nozīmīgas personālizstādes bijušas galerijā «Bastejs», Agijas Sūnas mākslas galerijā un citur.

Vizuļa darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Cēsu Vēstures un mākslas muzejā, kā arī daudzās privātkolekcijās Eiropā, Austrālijā un ASV.

Latvijas Mākslinieku savienība izsaka dziļu līdzjūtību gleznotāja Vizuļa tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

Atvadīšanās no gleznotāja notiks rīt, 18. februārī, plkst.11.30 Jaunciema kapu kapličā, Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu