Dainis Rudens meklē ēku fasādes glezniecības projektu īstenošanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mākslinieks Dainis Rudens jeb «Rudens Stencil» savu mākslas projektu īstenošanai meklē dažādas fasādes un brandmūrus Rīgā un tās apkaimē, lai uz tiem veidotu monumentālajā glezniecībā balstītus mākslas darbus, informē mākslinieka pārstāve Alise Pabērza.

Sākot iniciatīvu «Atdod savu fasādi 3» sociālajā tīklā «Facebook», Rudens meklē fasādes, kuras ir vismaz divstāvu mājas augstumā, atrastos Rīgā vai tās apkaimē, turklāt vēlams, lai ēkas būtu privātīpašums un to īpašnieki māksliniekam ļautu izpausties pēc savas ieceres, iepriekš darbību saskaņojot.

«Manu darbu idejas ir kā lidojošie ezeri latviešu tautas pasākās un teikās - tie lidoja virs Latvijas meklējot īsto vietu, kur apmesties uz dzīvi. Manas idejas meklē Rīgas apkaimes fasādes un brandmūrus, lai atstātu pilsētvidē mūsu laikmeta nogriežņa un simtgades pēdas, kuras būtu saistošas ne tikai mums pašiem, bet arī Rīgas viesiem un iespējams arī nākamajām paaudzēm,» pauda Rudens.

Ar iniciatīvu «Atdod savu fasādi» Rudens līdz šim guvis plašu atsaucību un atradis fasādes uz kurām radījis tādus darbus kā «Sarkanā» Sarkandaugavā, kopā ar ielu mākslinieku «Kiwie», lielāko grafiti Baltijā «Saule. Pērkons. Daugava» Tallinas ielā, Rīgā, un kopā ar mākslinieku «Thobek» Latvijas latam veltīto «20ls» monumentālo gleznojumu kādā Ernesta Birznieka-Upīša ielas iekšpagalmā, Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu