Šomēnes festivāls «Rīgas Fotomēnesis 2017»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: enjoylatvia Andrejs Strokins

No 8. maija līdz 31. maijam Rīgā notiks starptautisks festivāls «Rīgas Fotomēnesis 2017», piedāvājot skatītājiem izstādes un lekcijas, mākslinieku prezentācijas, filmu seansus, kā arī citus notikumus ar vienojošo tēmu «Fakti un precizējumi», informē festivāla komunikāciju vadītāja Zane Zajančkauska.

Kā norāda viens no festivāla kuratoriem Alnis Stakle, dažādu laikmetīgu norišu pavēnī ir saļodzījusies mūsu paļāvība uz fotogrāfiju kā realitātes atveidu. Arī festivālam izvēlēto mākslinieku darbos pārklājoties dokumentalitāte un fikcija. Viņi brīvi un intuitīvi rada jaunus un pārinterpretē jau zināmus tēlus, savu darbu tēmas rodot gan vēsturiskos un politiskos notikumos, kad ikdienišķās banalitātēs, norāda Stakle.

Centrālā festivāla izstāde ar mākslinieku Petera Puklusa (Ungārija), Lūcijas Ņimcovas (Slovākija), Pāvela Marijas Smežkala (Slovākija) un Romana Korovina (Latvija) darbiem tiks atklāta 10. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāžu zālē. Izvēlētie autori savos darbos pievēršas sarežģītām, paradoksālām, traģiskām un arī humoristiskām kultūrsituācijām un to interpretācijām Austrumeiropā.

Izstāžu centrā «kim?» no 21. maija līdz 2. jūlijam būs apskatāma slavenās ukraiņu mākslinieku apvienības «Synchrodogs» izstāde. «Synchrodogs» sirreālās fotogrāfijas balansē uz realitātes un iztēles robežas, ievedot skatītāju neapzinātajā, mežonīgajā un sapņu pasaulē.

No 11. maija līdz 14. maijam K.K. fon Stricka villā notiks fotogrāmatām un pašizdošanai veltīta pasākumu sērija «Self Publish Riga», kuru organizē biedrība «ISSP». Būs apskatāma plaša grāmatu izstāde, zviedru mākslinieku Klāras Šelstrēmas un Tobiasa Feldta īpaši veidota instalācija, kā arī notiks nozares ekspertu lekcijas, prezentācijas un aktivitātes jauniešiem.

Festivāla laikā būs arī divas personālizstādes - 12. maijā tiks atklāta Ilzes Vanagas izstāde «Paradīzes dārzu atstājot» Kaņepes Kultūras centrā, savukārt Latvijas Fotogrāfijas muzejā 11.maijā atklās Viktorijas Vojčehovskas (Polija) izstādi «Sparks», kurā māksliniece runā par kara situāciju Ukrainā.

Festivāla «Rīgas Fotomēnesis 2017» laikā starptautiska žūrija labākajam Latvijas jaunajam fotogrāfam pasniegs balvu, iznāks izdevums «Latvijas fotogrāfija 2017», kā arī notiks virkne lekciju, autoru prezentāciju, kino seansi un citi pasākumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu