Latvijas Mākslas akadēmija uzsāks sadarbību ar prestižo Pratt institūtu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Gailītis

21. martā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektors profesors Aleksejs Naumovs un prorektors profesors Kristaps Zariņš Ņujorkā vienojās ar Pratt institūta Dizaina skolu (Pratt Institute School of Design) par sadarbību programmas «Erasmus+» ietvaros, kas paredz akadēmiskā personāla un studentu apmaiņu, izstāžu veidošanu un citas ar mākslas izglītību saistītas aktivitātes.

ASV vizītes laikā, sadarbībā ar Hantera koledžu (Hunter College) un kuratori Marinu Goldenu, notika arī gleznotāju multidisciplinārās meistardarbnīcas, kā arī turpināts projekts «World Cities. Live Painting».

LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs un prorektors prof. Kristaps Zariņš vakar tikās ar Pratt institūta Dizaina skolas dekāni profesori Anitu Kūniju (Anita Cooney) un Pratt institūta Mākslas skolas dekānu profesoru Geriju Šnaideru (Gerry Snyder). Tikšanās laikā LMA rektors un prorektors ar Pratt institūta dekāniem dalījās pieredzē par starptautisku studiju projektu īstenošanu un nostiprināja sadarbību starp augstskolām Eiropas Savienības programmas «Erasmus +" ietvaros.

Turpinot vizīti ASV, LMA rektors, prorektors un Dizaina nodaļas projektu vadītājs Jānis Gailītis tikās ar Hantera koledžas (Hunter College) Mākslas nodaļas studentiem un profesoru Džoelu Karreiro (Joel Carreiro), kurus ar iepazīstināja ar LMA studiju virzieniem un iespējām. Koledžā notika arī projekta «World Cities. Live Painting» laikā tapušo darbu izstāde un gleznotāju meistarklase. Projekts «World Cities. Live Painting» līdz šim ir noticis dažādās pasaules metropolēs un kultūrvēsturiski bagātajās Eiropas pilsētās - Honkongā, Maiami, Rīgā, Parīzē, Kannās, Venēcijā, Burano, Budapeštā, Vīnē un citviet. Savukārt atbildes vizītē šī gada aprīlī LMA savu meistarklasi vadīs profesors Džoels Karreiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu