RIXC mediju telpa atklāj piekto sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Trešdien, 3. maijā, plkst. 19 ar audiovizuālām performancēm piekto sezonu uzsāks RIXC Mediju telpa (11. novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas)). Programmu atklās mākslinieku apvienības F5 (Famous Five) 90. gadu video «Time to Jack», kas tiks rādīts pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma. Ieeja pasākumā bez maksas.

Mākslinieku apvienība F5 aizsāka jaunu virzienu Latvijas videomākslā, 90. gadu beigās radot klubu vizuālās kultūras estētiku. F5 ir pārstāvējis Latviju nozīmīgās starptautiskās mākslas skatēs - 2005. gadā «Venēcijas biennālē» Itālijā ar projektu «Tumsas spuldze» un 2002. gadā Sanpaulu biennālē Brazīlijā ar projektu «Baudi jauko nakti!» u.c.

Vakara turpinājumā savukārt uzstāsies jaunā audiovizuālo mākslinieku paaudze: Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas jauno mediju mākslinieki – VOID un Artis Kuprišs, «Zeme – Gaiss» un Uldis Hasners. Audiovizuālā apvienība VOID (Reinis Naļivaiko un Artūrs Kalvāns) sadarbībā ar komponistu Arti Kuprišu veidos improvizētas kosmiskas elektroniskas kompozīcijas ar deju mūzikas elementiem. Cēsu kasešu žokeju apvienība «Zeme – Gaiss», zem kuras nosaukuma slēpjas skaņu režisors Andrejs Matvejs un gleznotājs Armands Kanaviņš strādā ar mūsdienās gandrīz izzudušajiem analogajiem informācijas nesējiem – audio lentām, audio kasetēm un video kasetēm. Uldis Hasners apmeklētājus izklaidēs ar eksperimentālu tiešās kodēšanas performanci.

Performanču programma turpina jaunās RIXC galerijas atklāšanu Lenču ielā 2. Galerijas programmu aizsāks vēsturiska izstāde «F5 KKK [klubu klipu kolekcija]», kas apskatāma no 4. maija līdz 20. jūnijam. Darba laiks: no pirmdienas līdz sestdienai, 12.00 – 18.00; svētdien un 4. maijā – brīvs. Ieeja bez maksas.

F5 mākslinieki: Līga Marcinkeviča, Ieva Rubeze, Mārtiņš Ratniks, Ervīns Broks un Renārs Krūmiņš.

rixc.org

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu