Atklās «Mākslas akadēmijas dienas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) ar izstādi atklās pasākumu ciklu «Mākslas akadēmijas dienas», kas norisināsies no 10. maija līdz 25. maijam, un ir paredzētas gan tiem, kas plāno studēt, gan arī ārpusstudiju interesentiem, informē LMA Komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Indriksone.

Izstādes un ekskursiju mērķis ir sniegt visaptverošu ieskatu studiju iespējām LMA, iepazīstinot ar katru no studiju virzieniem, nodaļām un apakšnozarēm, kā arī ārpus studiju piedāvājumu, skaidro Indriksone.

Studentu darbu izstāde būs aplūkojama Mākslas akadēmijas izstāžu zālēs un iepazīstinās ar studentu veikumu 2016. - 2017.studiju gada pavasara semestrī. Katru apakšnozari pārstāvēs labāko darbu izlase, kopskaitā vairāk nekā 100 topošo mākslinieku, dizaineru un mākslas zinātnieku darbi.

Izstādē pārstāvēti tiks visi studiju virzieni - glezniecība, grafika, tekstilmāksla, tēlniecība, stikla māksla, keramika, kā arī funkcionālais dizains, vides māksla, metāla dizains, modes māksla. Tāpat būs apskatāmi vizuālā komunikācijas, multimediālā mākslas, scenogrāfijas, restaurācijas un mākslas vēstures un teorijas LMA autoru darbi.

Kā stāsta Indriksone, informatīvās ekskursijas un prezentācijas sniegs iespēju ikvienam interesentam iepazīt kādu no Mākslas akadēmijas apakšnozarēm vai iestāšanās procesa aspektiem tuvāk. 10.maijā plkst.16 notiks prezentācija, kurā par Latvijas Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursiem pastāstīs vadītāja Dagmāra Villeruša, savukārt citi pedagogi iepazīstinās ar iestājpārbaudījumiem zīmēšanā un gleznošanā.

Uzreiz pēc tās interesenti būs aicināti uz lielo ekskursiju pa Mākslas akadēmiju.

Pieteikšanās uz ekskursijām iespējama līdz 9. maijam, aizpildot pieteikuma anketu «http://ej.uz/34z1».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu