«Martinsona balvas» žūrijas locekle: Esmu aizvainota par mākslinieču apvainojumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

«Martinsona balvas» žūrijas locekle Ilona Romule ir aizvainota par mākslinieču apvienības «Skuja Braden» apgalvojumiem, ka «Martinsona balvas» žūrija pieņēmusi negodīgu lēmumu.

Romule aģentūrai LETA sacīja, ka savā 30 gadus ilgajā starptautiski profesionālajā pieredzē nav saskārusies ar līdzīgu situāciju. Viņa teica, ka «Martinsona balvas» žūrija ir balsojusi vienu reizi un vērtēšana ir notikusi individuāli. Romule norādīja, ka to apliecina žūrijas pārstāvju paraksti biennāles protokolā.

Viņa uzsvēra, ka mākslinieču rīcībā nokļuvusī informācija nav uzskatāma par patiesu, piebilstot, ka nevienam žūrijas loceklim nav iespējams uzspiest citu lēmumu. Tāpat Romule uzsvēra, ka žūrijas līgumu parakstīšana par vērtēšanas procesu un rezultātiem ir starptautiska norma un prakse.

Pēc viņas domām, būt neapmierinātām ar starptautiskas komisijas lēmumu ir negodīgi. Viņa arī piebilda, ka šī neesot pirmā reize, kad mākslinieces «Skuja Braden» saceļ publisku skandālu.

Romulei personīgi esot bijis liels lepnums saņemt pozitīvas atsauksmes par biennāli.

Romula arī uzskata, ka Rīgas Mākslas telpā apskatāmā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra keramikas kolekcijas izlase ir izcils piemērs, ka Latvija var sarīkot ļoti augsta līmeņa profesionālo izstādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu