LNMM atklās otro laikmetīgās mākslas izstāžu cikla «Divdabis» ekspozīciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā 1. jūnijā atklāts fotogrāfa Ata Ieviņa un mākslinieces Ingas Melderes kopizstādi, kas būs Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) izstāžu cikla «Divdabis» otrā izstāde, informēja LLMC komunikācijas vadītāja Marta Krivade.

Izstādes kuratore Inga Lāce sacīja, ka izstādes idejas sākumpunkts ir Ieviņa foto sietspiedes tehnikā veidotais darbs «TV» (1980), kurā ir atainots krāsu televizora ekrāns ar tukšiem hokeja vārtiem. Darbu raksturo gan autora interese par tobrīd Padomju Latvijā vēl reti pieejamo krāsu televīziju un tās attēlu, gan arī tā laika ikdienas dzīves pelēcība, kurā televīzija piedāvāja īslaicīgu atelpu no realitātes, norāda Krivade.

Savos jaunajos speciāli izstādei veidotajos darbos Meldere turpina domāt par ekrānu, tā rādītajiem attēliem un skatītājiem no mūsdienu perspektīvas, ņemot vērā šodienai raksturīgo vizuālo materiālu pārpilnību, atklāja Lāce, norādot, ka abus māksliniekus vieno eksperimenti ar mākslas darbu tehnoloģiju.

Tāpat Izstādē būs apskatāmi arī Ieviņa padomju laikā radītie portreti. To izstrādē, izmantojot sudraba kodinājuma tehniku, viņš radīja gleznām pietuvinātus attēlus. Savukārt Meldere savos mākslas eksperimentos attēlu vispirms drukā uz auduma un tad glezno tam pāri. Dažkārt viņa attēlu drukā vēlreiz vai maina norišu kārtību. Tādejādi viņa rada vieglas, caurspīdīgas un smalkas attēlu kolāžas.

Izstāžu cikla «Divdabis» trešajā izstādē piedalīsies mākslinieki Oļegs Tillbergs un Jānis Filipovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu