Porcelāna muzejā notiks keramiķim Martinsonam veltīts pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laimonis Strīpnieks

Rīgas Porcelāna muzejā 7. jūnijā plkst.17 norisināsies keramiķim Pēterim Martinsonam veltīts pasākums «Ekrāna monologi - Pēteris Martinsons filmās un fotogrāfijās», informē muzeja ekspozīcijas un izstāžu kuratore Ieva Nagliņa. Pasākuma laikā būs iespēja redzēt 1977.gadā uzņemtās Aivara Freimaņa filmas «Puika» fragmentus un 1979. gadā uzņemto Mārtiņa Jurjāna filmu «Pētera Martinsona ekspromti».

Pasākumā aptuveni 400 Laimoņa Stīpnieka fotogrāfijās varēs izsekot Martinsona dzīves gaitām, sākot ar studiju gadiem līdz dzīves nogalei, iekļaujot ne vien nozīmīgas izstādes, simpozijus un mākslas darbus, bet arī laikmetu raksturojošus attēlus, rokrakstus un mākslinieka zīmējumus.

Martinsona (1931 – 2013) mūža mantojums ir unikāls gan Latvijas, gan pasaules kontekstā. Viņš ir viens starptautiski atpazīstamākajiem latviešu māksliniekiem. Viņš bija ne vien izcils keramiķis, bet aktīvi piedalījās sabiedriskajā dzīvē un apmeklēja neskaitāmus starptautiskos simpozijus, uzsvēra Nagliņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu