Gulbenē rīko plenēru par godu māksliniekam Leo Svempam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / lma.lv

Atzīmējot ievērojamā latviešu mākslinieka, ainavu un kluso dabu meistara un novadnieka Leo Svempa 120. jubileju, Gulbenes novadā no 5. līdz 10. jūnijam norisināsies mākslas plenērs «Ainava ar sauli. Māksliniekam Leo Svempam - 120», informē Gulbenes novada domes pārstāve Gunta Krevica.

Dalībai plenērā pieteikušies profesionāli mākslinieki, kas strādā dažādās tehnikās – gleznotāja un grafiķe Patricija Brekte, gleznotājas Līga Ķempe, Ilze Smildziņa un Neonilla Medvedeva, grafiķe un interjera dizainere Anita Nikuļceva, akvarelists Aleksandrs Neberekutins, grafiķis Valerijs Makovojs. Gulbenes puses māksliniekus pārstāvēs gleznotāja Ilvija Juškeviča un grafiķis Ģirts Jogurs. Plenēra viesi būs Beļavas radošās studijas «Krāsu prieks» dalībnieki Solveiga Kļaviņa, Tatjana Ābeltiņa, Agnese Belte, Līga Tuļķe un Ojārs Tirziņš.

Plenēra laikā arī mākslas skolas audzēkņi kopā ar saviem skolotājiem dosies gleznot. Ir paredzētas divas ainavu glezniecības meistarklases mākslas skolas pedagogiem, bet noslēgumā - radīto gleznu izstādes 10. jūnijā Vecgulbenes muižas Sarkanajā pilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu