Meksikas mākslinieks tiecas radīt rekordlielu sienas gleznojumu uz robežmūra ar ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JORGE DUENES / REUTERS

Meksikas mākslinieks Enrike Čiu cer iekļūt Ginesa Pasaules rekordu grāmatā, pasaulē lielāko sienas gleznojumu veidojot uz mūra, kas atdala Meksikas pilsētu Tihuanu no Sandjego pilsētas ASV Kalifornijas štatā.

Čiu savu darbu «Brālības gleznojums» («Mural de la Hermandad») veido uz robežmūra metāla plāksnēm Meksikas pusē.

Gleznojumā redzama draudzībā pastiepta roka starp lidojošiem tauriņiem, bet tuvu tai tumšākos toņos – galvaskausu kaudze ar tērauda krustu virs tās.

Pašlaik izveidotais gleznojums ir apmēram divus kilometrus garš. Tas var kļūt daudz garāks, ja ASV prezidents Donalds Tramps īstenos savu plānu uzcelt mūri uz abu valstu robežas, kas stieptos ap 1600 kilometru garumā.

Šobrīd lielākais brīvdabas sienas gleznojums, kas iekļauts Ginesa Pasaules rekordu grāmatā, atrodas ASV Kolorādo štatā. Tas ir 3,2 kilometrus garš un vairāk nekā 17 metrus augsts.

Čiu sāka īstenot savu projektu pērnā gada decembrī, un tajā savu roku pielikuši vēl apmēram 2000 pierobežas iedzīvotāju, gan kaut ko uzzīmējot, uzrakstot vai vienkārši atstājot plaukstas nospiedumu.

Gleznojumā ir pārstāvēti dažādi stili – no profesionālu mākslinieku ostas triepieniem līdz grafiti tagiem (parakstiem).

Mākslinieciski mazāk prasmīgi projekta dalībnieki ir noklājuši mūri ar vārdiem «vienotība», «vienlīdzība», «māksla» un «brīvība» spāņu un angļu valodās. Ir bieži redzams arī vēstījums «#NoWalls» («#Nekādu mūru»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu