MVT Vasaras mājā Andra Eglīša personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Fonda «Mākslai vajag telpu» (MVT) Vasaras mājā šodien plkst.18 atklās mākslinieka Andra Eglīša personālizstādi «Radi, draugi, paziņas», informēja fonda projektu vadītāja Elīza Āboltiņa.

Izstādē tiks eksponēta iepriekš neizstādīta tāda paša nosaukuma gleznu sērija. Tā ir vēsturisks, pirms 11 gadiem radīts darbs, ko autors dēvē par «lauka pētījumu» - savu laikabiedru tipoloģijas fiksēšanu.

Eglītis 2013.gadā kļuva par Purvīša balvas laureātu. Viņa mākslas darbu sižetos vērojami vides kadrējumi - ikdienas mirkļu fiksācijas. Arī tad, ja mākslinieks izvēlas attēlot savus laikabiedrus, viņš tver situāciju šķietami neitrāli, bez mēģinājuma subjektivizēt attēlojamo varoni. Viņš ir savu mākslas darbu sižetu tiešs dalībnieks, jo lielākoties glezno no dabas - plenērā vai modeļa seansā un bieži izvēlas «alla prima» paņēmienu, skaidroja Āboltiņa.

2000. gadu sākumā bija Andra Grinberga darbu realizācijas līdzautors - fotogrāfs, operators un dalībnieks.

Izstāde būs apskatāma līdz 6. augustam.

Ekspozīcija ir daļa no MVT Vasaras mājas izstāžu cikla «Ārup. Andris Grinbergs». Projekta kuratore ir Ieva Kalniņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu