Rasa un Raitis Šmiti piedalīsies izstādē «Oslo fjordu ekoloģijas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Galerijā «Ram» no 12. augusta līdz 20. augustam norisināsies Ziemeļu un Baltijas reģiona vides izmaiņām veltīta izstāde «Oslo fjordu ekoloģijas», kurā Rasa un Raitis Šmiti piedalīsies ar savu projektu «Biotricity» informē «Rixc» galerijas pārstāve Anna Babre.

Viņa izstādi «Oslo fjordu ekoloģijas» raksturoja kā mākslas un pētniecības projektu, kura uzmanības centrā ir klimata, vides un sociālās izmaiņas Ziemeļu un Baltijas reģionā. Šajā projektā laikmetīgās mākslas pieeja tiek kombinēta ar tehnoloģijām, bioloģiju, pedagoģiju un kultūrvēsturisko mantojumu, lai radītu inovatīvus mākslas darbus, kas performatīvā veidā tiecas skatītājiem sniegt jaunu pieredzi.

Līdzās norvēģu mākslinieku darbiem, kas ataino vides pārmaiņas Oslo pilsētas fjordos kopš 60. gadiem, tiek izstādīts mākslinieku Šmitu zaļās enerģijas projekts «Biotricity», kas eksperimentē ar baktēriju elektrības iegūšanu dažādās mitrāju vietās, piemēram, dīķos, purvos un jūras piekrastes zonās.

Simpozija laikā Šmiti apmeklētājus iepazīstas ar Oslo fjordu vēsturi un bioloģiju, kā arī saviem pētījumiem, kas veikti uzkrājot dubļu paraugus, video, un datus, un no kuriem taps nākamie mākslas darbi.

Izstādē būs apskatāma arī «Baktēriju baterija», kas ģenerē elektrību un pārvērš to skaņu un attēlu struktūrās. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī datu vizualizācijas un «time - lapse» video no «baktēriju baterijas» eksperimentiem brīvā dabā Latvijā un Nīderlandē, kā arī aplūkot Virtuālajā realitātē Šmitu jaunākās vizualizācijas no eksperimentiem Latvijas purvos un Norvēģijas fjordos.

Izstādi papildinās dažādas performances un radošās darbnīcas, kas būs atvērtas plašākai sabiedrībai.

Šmitu Simpoziju atbalsta «Nordic Culture Point» un Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Izstāde «Oslo fjordu ekoloģijas» ir daļa no «Rixc» galerijas vadītā «Radošās Eiropas» sadarbības projekta «Renewable Futures» un Ziemeļvalstu fonda «Nordplus» atbalsītā projektā «Hybrid Lab». Projekta akadēmiskie partneri ir Liepājas Universitāte, Ālto Universitāte, kā arī Oslo un Ākešhusas Universitātes Lietišķo zinātņu koledža.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu