«Rixc» galerijās atklās izstādes «Mikropasauļu svārstības» un «data.logs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Rixc» galerijās 9. septembrī ar virtuālās realitātes demonstrējumiem atklās Rasas un Raita Šmitu izstādi «Mikropasauļu svārstības» un mākslinieku grupas «Trihars» izstādi «data.logs», informē galerijas pārstāve Anna Babre.

Rasas un Raita Šmitu izstāde būs apskatāma «Rixc» galerijā Lenču ielā 2, savukārt mākslinieku apvienības «Tihars» izstāde tiks eksponēta 11. novembra krastmalā 35.

Veidojot savu izstādi, Šmiti Ķemeru tīreļa purvā uzstādīja vides novērošanas kameras un «baktēriju baterijas» ar sensoriem. Līdz vasaras beigām uzkrāti dažādi purvu ekosistēmas dati un attēli, kā arī veikti bezpilota lidaparātu lidojumi ar 360 grādu kamerām.

Mēneša sākumā abi mākslinieki ar savu projektu «Biotricity» piedalījās Somijas izstādē «Oslo fjordu ekoloģijas». Ekspozīcijā Šmiti eksperimentēja ar baktēriju elektrības iegūšanu dažādās mitrāju vietās, piemēram, dīķos, purvos un jūras piekrastes zonās.

Savukārt, skaidrojot izstādi «data.logs», Babre sacīja, ka angļu valodas termins «data logging» apzīmē informācijas vākšanas un uzglabāšanas procesu garākā laika periodā, lai analizētu specifiskus notikumus, tendences un sistēmas.

«Datu logi ir jauni veidi, kādos mākslinieki piedāvā apmeklētājam palūkoties uz apkārtējo pasauli. Paši mākslinieki šajā brīdī darbojas kā datalogi - neesošas profesijas pārstāvji, kas nodarbojas ar datu arhīvu radīšanu, pētīšanu, izrādīšanu,» pauda Babre.

Mākslinieciskajā apvienība «Tihars» darbojas mākslinieki Rihards Vītols, Pēters Riekstiņš un Kristaps Biters. Izstādē būs redzami viņu orģināldarbi, kuros katrs no autoriem pauž savu skatījumu uz terminu «data logging».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu