Jūrmalā Ances Gricmanes gleznu izstāde «Sakrālā abstrakcija» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

8. septembrī plkst. 16 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) tiks atklāta mākslinieces Ances Gricmanes gleznu izstāde Sakrālā abstrakcija.

Jūrmalas pilsētas muzejā visu septembri būs skatāma jaunās gleznotājas Ances Gricmanes personālizstāde Sakrālā abstrakcija, kurā eksponēti pēdējo divu gadu laikā tapuši lielformāta darbi. Autore iedvesmojusies no tādu latviešu komponistu darbiem kā Andrejs Selickis, Raimonds Tiguls, kā arī no igauņu komponista Arvo Pērta mūzikas.

Akvārijs. 2016.g. Audekls, eļļa, jaukta tehnika. 200 x 70 cm (diptihs)
Akvārijs. 2016.g. Audekls, eļļa, jaukta tehnika. 200 x 70 cm (diptihs) Foto: publicitātes

Kopš 2010.gada māksliniece piedalījusies gan vietēja, gan starptautiska mēroga izstādēs Eiropā un ASV. Viena no pēdējām personālizstādēm «Ego II» tika izstādīta Rietumu Bankas galerijā, Rīgā, Latvijā (2015) un Rigensis Bankā, Rīgā, Latvijā (2017). 2016.gadā māksliniece izveidoja labdarības pasākumu Stāmerienas pils atjaunošanai Gulbenē. Tajā pašā gadā piedalījās RIXC Open Fields starptautiskā zinātnes un mākslas konferencē, kurā lasīja lekciju «Sinestēzija – skaņas redze. Fenomens kā iedvesmas avots.»

Ance Gricmane (dz. 1987.g.) ieguvusi bakalaura grādu mākslā Latvijas Kristīgajā akadēmijā (2010), Latvijas Mākslas akadēmijā studējusi glezniecību maģistra programmā pie profesoriem Alekseja Naumova un Kaspara Zariņa. Pašlaik Ance studē mākslas zinātni Latvijas Mākslas akadēmijā doktorantūrā, bijusi viespētniece Greifswaldes universitātē Vācijā, un Tartu Universitātē Igaunijā. Viņa mācījusies arī Aristoteļa universitātē Tesalonikos, Grieķijā, un apmeklējusi atvērtās lekcijas laikmetīgajā mākslas skolā Staedelschule, Frankfurtē pie Mainas, Vācijā.

Māksliniece raksturo savus darbus kā mūzikas ritma un skaņas krāsu apvienojumu. Šāds koncepts ne tikai uzrunā mākslas mīļotājus, bet arī pieved tuvāk abstraktās mākslas izpratnei. Māksliniece skaidro:

«Abstraktā glezniecība ir kā spogulis, kurā Tu ieskaties savā dvēselē».

Izstādes atklāšanā 8. septembrī plkst. 16 piedalīsies komponisti Raimonds Tiguls un Andrejs Selickis.

Mākslinieces Ances Gricmanes gleznu izstāde Sakrālā abstrakcija Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Jūrmala) skatāma no 6. septembra līdz 1. oktobrim. Muzeja darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. no 10:00 – 18:00. Sākot ar 15. septembri muzeja darba laiks no 10:00 – 17:00 Ieeja – bez maksas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu