«Arsenālā» jauna Ata Jākobsona izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Jākobsons

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē «Arsenāls» no piektdienas līdz 29. oktobrim būs apskatāma mākslinieka Ata Jākobsona personālizstāde «The Bright Night of the Soul / Dvēseles gaišā nakts», informē LNMM preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Jākobsons strādā dažādos medijos - zīmējums, glezniecība, tēlnieciski objekti, apgleznoti audumi, kā arī mūsdienu tehnoloģijas. Projekta pamatā ir mākslinieka ceļojumu laikā fiksētās vizuālās piezīmes, taču vienlīdz lielu lomu spēlē arī telpa un mākslas darbu mijiedarbība ar to.

Foto: Atis Jakobsons

Mākslinieka personālizstāde atklāj dažādus personības pētniecības modeļus, kā arī izjautā, vai idealizēts un vienots «es» vispār pastāv. «Pilnībā atbrīvojot apziņu un ļaujoties domas dabīgajam plūdumam, mākslinieks veido savas valodas telpu, kas ierāmē viņa pasauli un plašās intereses. Neapzināta rakstītāja zemapziņas plūsma pārvērsta vizuālā valodā un padarīta brīva no racionālas kontroles un nozīmju uzslāņojumiem. Tā ir kā emocionāli vadīta iekšēja kustība, kas iznāk ārpusē kā abstrakts līnijas izvērsums,» sacīja Sujunšalijeva, uzsverot, ka Jākobsona darbi nav atsauces uz konkrētām kultūras parādībām vai piesaistīti kādai tradīcijai, taču idejas attīstības procesā izlasītais un izpētītais materiāls par cilvēces kultūras vēsturi māksliniekam kalpojis par iedvesmu, lai radītu objektus, kas kādam var atgādināt reālus artefaktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu