Liepājas topošie mākslinieki piedalās gleznotāja Alekseja Naumova meistardarbnīcā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņiem piektdien, 22. septembrī, bija unikāla iespēja piedalīties mākslas plenērā/meistardarbnīcā kopā ar pazīstamo gleznotāju Alekseju Naumovu un vērot toņu nianses uz mākslinieka audekla un paletes, kā arī uzklausīt profesionālus ieteikumus.

LMMDV regulāri organizē Latvijas Mākslas akadēmijas mācību spēku un mākslinieku meistardarbnīcas vidusskolas audzēkņiem, lai būtu iespēja smelties idejas, iedvesmoties un paplašinātu audzēkņu redzos loku.

Ikdienā topošie mākslinieki pārsvarā strādā skolas gleznotavās, taču gleznot plenērā kopā ar vienu no populārākajiem mūsdienu māksliniekiem bija liels izaicinājums. Meistardarbnīcās mākslinieku darbībā vēroja vecāko klašu audzēkņi.

«Profesora un izcilā ainavu gleznotāja Alekseja Naumova darbu izstāde vēl augustā bija skatāma Liepājas muzejā. Īpaši mākslinieks ir iecienījis Itālijas ainavu. Taču šoreiz Liepāja bija kļuvusi par mākslinieka otas iedvesmotāju,» stāsta LMMDV izglītības metodiķe Sanda Liepa-Vjakse.

LMMDV meistarklases jau ir vadījusi gleznotāja Sandra Krastiņa, kā arī asociētais profesors, LMA prorektors un Glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu