Rīgā «Rixc» virtuālās realitātes festivāls «Virtualitātes un realitātes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā no 19. oktobra līdz 21. oktobrim norisināsies jauno mediju kultūras centra «Rixc» virtuālās realitātes festivāls «Virtualitātes un realitātes», informē «Rixc» sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Babre. Festivāla atklāšana sāksies 19. oktobrī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) ar Vācijas mākslinieku Monikas Flaišmanes un Volfganga Štrausa lekciju par pārmaiņām virtuālo tehnoloģiju mākslā pēdējo 30 gadu laikā, kas notiks Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Programmas turpinājumā 19. oktobrī plkst.19 notiks izstādes «Virtualitātes un realitātes» atklāšana «kim?» laikmetīgās mākslas centrā. Pasākumā uzstāsies mūziķis Deivids Rotenbergs no ASV un būs apskatāmi 25 starptautisku mākslinieku darbi. Festivāla apmeklētājiem abās «Rixc» galerijās tiks piedāvātas arī divas paralēlās, ar virtuālās realitātes tēmu saistītas izstādes - Rasas un Raita Šmitu «Mikropasauļu svārstības», kā arī mākslinieku grupas «Trihars» izstāde «data.logs».

Izstāde «Virtualitātes un realitātes» laikmetīgās mākslas centrā «kim?» būs eksponēta līdz 28. novembrim.

Publiskajās lekcijās par virtuālās realitātes, tehnoloģiju komplicētību un tās nozīmi 20. oktobrī, plkst.17 runās vieslektori Ellena Pērlmane no ASV un Kriss Salters no Kanādas. Lekcijas notiks Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA).

Savukārt 20.oktobrī un 21.oktobrī LNMM un LMA telpās norisināsies festivāla konference «Open fields 2017», kas pulcēs vairāk nekā 80 starptautisko dalībnieku no 60 universitātēm, mākslas institūcijām un 30 valstīm. Konferencē noritēs diskusijas par digitālo mākslu virtuālās realitātes laikmetā.

Konferenci papildinās festivāla izstāde, kurā apmeklētāji varēs pētīt mainīgo mākslas lomu sabiedrībā, tās transformējošo potenciālu un mākslas attiecības ar zinātnes nozarēm. Babre norādīja, ka ekspozīcija īpaši fokusēsies uz «neomaterialitāti», jauno estētiku un citām būtiskām post-digitālā laikmeta pazīmēm.

Festivāls ir daļa no Eiropas Savienības programmas «Radošā Eiropa» projekta «Risk change».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu