Jaunieši jauniešiem par dizainu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde/publicitātes

1. novembrī, plkst. 16.30 LNMM Jauniešu klubs aicina jauniešus (vecumā no 15 līdz 19 gadiem) uz speciāli izstrādātu dinamisku ekskursiju "Jaunieši jauniešiem par dizainu», kas norisināsies Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10/20).

Gatavojoties valsts simtgadei, LNMM Jauniešu klubs īpašu uzmanību pievērsis Latvijas kultūras mantojuma apgūšanai, tai skaitā iepazinis Latvijas dizaina ikonas, kas atrodas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja kolekcijā. Speciālās nodarbībās kluba dalībnieki tikās ar muzeja speciālistiem un dizaineriem, lai gūtu noderīgu informāciju par augstvērtīgiem dizaina priekšmetiem, radošo procesu un dizainera darba specifiku.

Jauniešu klubs padziļināti ieskatījies vecmeistara Anša Cīruļa (1883-1942) daiļradē, kas ir nozīmīga ne vien Latvijas dizaina vēstures kontekstā, bet arī ir devusi iedvesmu dizaineriem mūsdienās. Šī gada oktobrī LNMM Jauniešu kluba biedri apmeklēja dizaina studijas «Asketic» prezentāciju par jaunizveidoto burtveidolu «Cirulis Display», kura iedvesma meklējama tieši Anša Cīruļa rokrakstā.

Apkopojot interesantākos faktus par Latvijā attīstīto dizainu, LNMM Jauniešu kluba entuziasti sagatavojuši īpašu ekskursiju saviem vienaudžiem, kurus saista dizaina joma.

Mērķauditorija: jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem

Dalības maksa: Ieejas biļete pastāvīgajā ekspozīcijā - 0,50 EUR

Pieteikšanās ekskursijai individuāli līdz 27. oktobrim, rakstot uz e-pastu dmdm@dmdm.lv vai zvanot pa tālruni (+371) 67 830917. Dalībnieku skaits ir ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu