Pasniegs Baltijas Jaunā mākslinieka balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Mākslas muzejā «Rīgas Birža» 15. novembrī plkst.16 tiks paziņots Baltijas Jaunā mākslinieka balvas ieguvējs starptautiskās žūrijas vērtējumā un balsotāju iemīļotākais jaunais mākslinieks, informē Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) valdes locekle Elīna Vikmane.

Balvas iniciatori ir LLMM fonds, ko ko dibinājuši fonds «ABLV Charitable Foundation» sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Balvas uzvarētājam tiks piešķirta prēmija 2000 eiro apmērā, kā arī tiks sniegts profesionāls atbalsts izstādes veidošanā. Līdz 9. novembrim norisinās balvas tiešsaistes balsojums, kura uzvarētājs iegūs 500 eiro prēmiju. Balvas līdzdibinātājs ir laikmetīgās mākslas platforma «Noar.eu». Apbalvojums noris sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mākslas akadēmijām.

Balvas pasniegšanas ceremonijā notiks apbalvojuma «Future Generation Art Prize» žūrijas locekļa, Kijevas Pinčuka Mākslas centra mākslinieciskā direktora Bjorna Geldhofa priekšlasījums «Balva, tas ir tikai sākums», kā arī mākslas ekspertu diskusija par Baltijas šodienas un rītdienas mākslu.

Diskusijā piedalīsies kolekcionārs un kurators Māris Vītols, mākslinieks Indriķis Ģelzis, mākslas žurnāla «Kunst.ee» galvenais redaktors Andreass Troseks, kā arī konkursa žūrijas locekles kuratore Milja Līmatainena (Somija) un mākslas kritiķe Aušra Trakšelīte (Lietuva). Ceremonijas neformālajā daļā viesosies arī Tīrkultūra veidotājs Reinis Semēvics.

Par Baltijas Jaunā mākslinieka balvas saņemšanu šogad sacentās 75 mākslinieki, kas izglītību ieguvuši kādā no Baltijas mākslas akadēmijām.

Spilgtākos jaunos talantus vērtēja starptautiska žūrija - Somijas «Espoo» modernās mākslas muzeja kuratore Milja Līmatainena, kuratore un mākslas kritiķe Aušra Trakšelīte no Lietuvas, kuratore Keiju Krikmane no Igaunijas, galeriste un laikmetīgās mākslas platformas «Noar.eu» valdes locekle Andra Orna, Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas Māksla publiskā telpā kuratore Helēna Demakova, «ABLV Charitable Foundation» mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors un mākslinieks Andris Vītoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu