Kloda Monē brilles Honkongā izsolītas par 50 000 dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Franču impresionista Kloda Monē gleznas, zīmējumi un privāto lietu kolekcija, arī mākslinieka brilles, svētdien izsolē Honkongā pārdoti par teju 11 miljoniem dolāru (9,26 miljoniem eiro), pavēstīja izsoļu nams «Christie's».

Monē brilles par 51 457 dolāriem iegādājies kāds anonīms Āzijas pircējs, samaksājot krietni lielāku summu par izsoļu nama prognozētajiem 1000 līdz 1500 dolāriem.

Izsolītas arī Monē zīmētās skices, gleznas un franču mākslinieka privātās kolekcijas japāņu kokgrebumi.

XIX gadsimta kaķa skulptūra, kas tapusi Japānā vēlīnajā Edo vai agrīnajā Meidzi periodā, pārdota par 67 538 dolāriem.

«Šī kolekcija sniedz intīmu ieskatu Monē mākslinieka un Monē kolekcionāra dzīvē,» sacīja «Christie's» Impresionisma un modernisma nodaļas līdzpriekšsēdētājs Eidriens Meiers.

Monē eļļas glezna «Falaises des Petites-Dalles», kurā attēlota klints jūras krastā, izsolīta par 4,6 miljoniem dolāru. Cita ainava «Trois arbres a Giverny (Peupliers)» - par četriem miljoniem.

Viens no Monē agrīnajiem darbiem - zīmuļa tehnikā tapusi skice ar jahtām - svētdien Honkongā pārdota par relatīvi nelielu summu - 136 685 dolāriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu