«Jarmarka» jau šonedēļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

No 20. decembra ikviens mākslas mīļotājs un svētku dāvanu meklētājs tiek aicināts uz jauno mākslinieku darbu izstādi, labdarības akciju un gadatirgu «Jarmarka», kas jau 15. gadu notiks Latvijas Māksas akadēmijā (LMA). Ieeja izstādē bez maksas. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad «Jarmarka» strādās tikai astoņas dienas, līdz ar to organizatori interesentiem aicina ieplānot apmeklējumu savlaicīgi.

«Jarmarka» ir Latvijā lielākā mākslas izstāde, ko ik gadu nemainīgi apmeklē aptuveni 25 000 mākslas mīļotāju un dāvanu tīkotāju. Tāpat katru gadu vērienīgais mākslas notikums startē ar atšķirīgu lozungu. Šī gada sauklis ir «Gards kumos», kas atspoguļo plašo un iekārojamo mākslas un dizaina piedāvājumu. Tajā būs atrodami LMA studentu studiju laikā tapušie darbi: gleznas, grafika, tekstils, rotas, keramika, mode u.c. Kopā tās ir vairāk nekā 10 000 unikālas mākslas un dizaina vienības, kurām studenti cenu nosaka paši. «Jarmarku» apmeklēt ir interesanti atkārtoti, jo studenti ekspozīciju pārkārto ik dienu. Katru no vienībām iespējams arī iegādāties, palīdzot studentiem nopelnīt papildus līdzekļus studiju materiāliem, kā arī daļu no ienākumiem novirzot LMA vēsturiskās jūgendstila ēkas un Ikšķiles rezidences atjaunošanas un renovēšanas darbiem.

LMA rektors, profesors Kristaps Zariņš norāda: «Jarmarka LMA studentiem ir lieliska iespēja, lai «sarunātos» ar savu auditoriju. Abas puses šajā gadījumā ir ieguvēji – topošie mākslinieki atrod ceļu pie sava skatītāja un ir gandarīti par novērtējumu, savukārt skatītāji ir priecīgi, ka uz viņa mājām aizceļo kāds lielisks darbs, vai ir iegādāta patiešām vērtīga Ziemassvētku dāvana.»

Aizvadītajos gados «Jarmarkas» ieņēmu Akadēmijai ziedotā daļa tiek izmantota kā līdzfinansējums LMA piederošo telpu restaurācijas un remonta darbiem. Šobrīd tiek veikti restaurācijas darbi Akadēmijas vestibilā, kā arī izstrādāts projekts gleznotāja Jāņa Kugas (1878–1969) mājas Ikšķilē atjaunošanai, kas nākotnē iecerēta kā starptautiska mākslas un dizaina rezidence.

Tāpat šogad aulā noteiktos laikos tiks piedāvātas arī bezmaksas ekskursijas LMA Studentu pašpārvaldes vadībā. Nelielajās ekskursijās apmeklētāji varēs iepazīties ar aktuālāko mākslā un uzzināt nedaudz vairāk par akadēmijas studentiem - esošajiem un topošajiem māksliniekiem un viņu Jarmarkā izliktajiem darbiem. Informāciju par pieteikšanos ekskursijām, to laikiem un citām zīmīgām «Jarmarkas» norisēm, var atrast sociālajā vietnē Facebook.

Darba laiks ir katru dienu no plkst. 11 līdz 20. 24., 25. un 26. decembrī – brīvdienas. Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu