Atklās gleznotāja Anša Butnora personālizstādi «Zemes sāls»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Studija-TELPĀ

12. janvārī Rīgā, Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, Rīgā, 11. novembra krastmalā 35, tiks atklāta gleznotāja Anša Butnora personālizstāde «Zemes sāls», informē mākslinieks.

Izstādē viņš skatītājiem piedāvās gan jaunākos darbus, kas tapuši plenēru, rezidenču un patstāvīgas radošās darbības rezultātā pēdējo divu gadu laikā, gan arī koncentrētu atskatu uz saviem labākajiem darbiem, kas tapuši agrāk.

Butnors ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 2003.gada. No 2006.gada Butnors ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Šogad nosacīti svinama viņa radošās darbības piecpadsmit gadu jubileja. Viņa darbi ir bijuši skatāmi gan personālizstādēs, gan arī grupu skatēs vairākās Latvijas pilsētās, kā arī Francijā, Igaunijā, Lietuvā, Nīderlandē un Polijā. Butnora gleznas ir atrodamas Latvijas mākslas institūciju kolekcijās un vairāku privātpersonu krājumos Latvijā un ārvalstīs.

Butnors praktizē tonālo glezniecību, tuvi ir klasiskie žanri: portreti, figurālas kompozīcijas, ainavas. Reizumis viņš atrādā arī grafikas tehnikās: litogrāfijā, linogriezumā un citās.

Izstāde apmeklētājiem būs pieejama līdz 12. februārim. Izstādi rīko Latvijas Mākslinieku savienība, finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu