Modiljāni mākslas izstādē Itālijā gandrīz visi eksponāti bijuši viltojumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Patērētāju tiesību aizstāvji Itālijā pieprasa kompensācijas pēc eksperta atzinuma, ka Amedeo Modiljāni veltītā mākslas izstādē Dženovā gandrīz visas gleznas bija viltojumi, vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Eksperts, kura iecēla Dženovas tiesa prokurora veiktas izmeklēšanas laikā, ir secinājis, ka vismaz 20 no 21 gleznas pērn Hercogu pilī sarīkotajā izstādē bija viltojumi.

Patērētāju tiesību aizstāvis Furio Truci trešdien aicināja izstādes apmeklētājus pieprasīt kompensācijas par nopirktajām biļetēm, pamatojoties uz to, ka viņi tikuši apkrāpti.

Izstāde jūlijā tika slēgta trīs dienas ātrāk, nekā bija paredzēts, jo prokuratūra sāka izmeklēšanu pēc mākslas ekspertu paustām šaubām par eksponātu autentiskumu.

Modiljāni 1920. gadā nomira nabadzībā, bet viņa gleznotie portreti ar neparasti gariem kakliem un sejām ir padarījuši viņu par vienu no visvairāk atzītajiem 20. gadsimta sākuma māksliniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu