Atklāta apjomīgākā Alekseja Naumova darbu retrospekcija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) līdz 8. aprīlim tiks eksponēta mākslinieka Alekseja Naumova personālizstāde «Nebeidzamā ainava», informē LNMM preses centra vadītāja Natālija Sujunšalijeva.

Izstāde būs līdz šim ievērojamākā Namuova mākslas retrospekcija, kurā varēs ieraudzīt gan autora agrīnās kompozīcijas, gan darbus no privātkolekcijām, kuri līdz šim netika plašāk rādīti. Izstādē ir aplūkojami audekli, kas atsedz dažādus mākslinieka daiļrades posmus un nozīmīgākos darbības virzienus, ļaujot izsekot līdzi tām kvalitātēm, ko lielākā daļa mākslas cienītāju jau labi pazīst.

Ekspozīcija iekļauj arī darbu grupas, kas dažiem skatītājiem būs jaunatklājumi, iepazīstot klātienē gleznotāja virtuozā rokraksta izpausmes citos medijos, piemēram, keramikā, ilustrācijā vai iespiedgrafikā.

«Naumovs līdzšinējā četrdesmit gadu radošajā darbībā ir nostiprinājis pārliecinošu rokrakstu, kas atpazīstams ikvienam aktīvam mākslas interesentam. Vērtējot viņa pēdējā divdesmitgadē radītās daudzveidīgās Latvijas un teju vai visas pasaules ainavas, nereti meistars tiek dēvēts par izcilāko plenēristu mūsdienās,» mākslinieku aprakstīja Sujunšalijeva.

Muzeja apmeklētājiem būs pieejams bezmaksas ceļvedis ar komentāriem par ekspozīcijas sadaļām un atsevišķiem mākslas darbiem. Tāpat ceļvedis piedāvās uzdevumu lapas dažādiem vecumiem. Izstādes laikā norisināsies arī bērnu un pieaugušo glezniecības un ilustrāciju meistardarbnīcas Naumova vadībā, kā arī tiks organizētas divas īpašas ekskursijas-sarunas, ko vadīs projekta kuratore Antra Priede-Krievkalne un pats autors.

Lai paplašinātu ekspozīcijā izceltās tēmas kontekstu, iecerēta arī mākslas zinātnieces Helēnas Demakovas lekcija par mūsdienu Latvijas un Rietumu ainavas iezīmēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu