Mūžībā aizgājis gleznotājs Emīls Braunbergs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No LMS muzeja arhīva materiāliem

Otrdien 81 gada vecumā mūžībā devies gleznotājs Emīls Braunbergs, informēja Latvijas Mākslinieku savienībā.

Braunbergs ar eļļas glezniecību sāka nodarboties vidusskolas laikā. Kaut arī pamatus viņš apguva pie māksliniekiem Leonīda Āriņa un Anša Artuma, glezniecību Braunbergs apguva galvenokārt pašmācības ceļā.

Viņš 1957. gadā absolvēja Rīgas Medicīnas institūtu - tagadējo Rīgas Stradiņa universitāti, savukārt no 1968. gada viņš regulāri piedalījās izstādēs. Mākslinieks rīkoja personālizstādes un piedalījās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Somijā, Šveicē, Japānā. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Braunbergs bija kopš 1996. gada.

Braunbergs gleznoja pilsētu un lauku ainavas, klusās dabas. Mākslinieka galvenais izteiksmes līdzeklis bija bagātīgs kolorīts.

Mākslinieka darbi atrodas Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejā, Jūrmalas pilsētas muzejā, Tukuma muzejā, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, Zviedrijā, Austrijā, Kanādā, Izraēlā un ASV.

Emīls Braunbergs "Noskaņa", 1996. Kartons, eļļa, 70x80 cm
Emīls Braunbergs "Noskaņa", 1996. Kartons, eļļa, 70x80 cm Foto: No LMS muzeja arhīva materiāliem

Atvadīšanās no Braunberga notiks ceturtdien, 7. jūnijā, plkst.13 Jaundubultu kapu Lielajā kapličā.

Latvijas Mākslinieku savienība un Jūrmalas mākslinieku biedrība izsaka dziļu līdzjūtību mākslinieka kolēģiem un tuviniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu