Nacionālajā bibliotēkā atklās izstādi «Rembranta ēnā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lnb.lv

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 15. jūnijā plkst.16 atklās izstādi «Rembranta ēnā. Holandes oforts 17. gadsimtā», informēja LNB.

Izstāde piedāvās 24 Holandes mākslinieku - Rembranta sekotāju, oforta tehnikā darinātus grafikas darbus, iepazīstinot ar klasiskas grafikas iespiedtehnikas darbu kolekciju no Konrāda Ubāna Mākslas lasītavas krājuma.

«Rembranta ēnā. Holandes oforts 17. gadsimtā» darbos aplūkojama tā laika cilvēka ikdiena - kara briesmas un miera trauslā idille, antīkās kultūras mantojums un reliģijas klātbūtne, daba un dzīvnieki. Eksponētie darbi ir daļa no vācu mākslas zinātnieka un kolekcionāra Pētera Betgera apjomīgās iespiedgrafikas un zīmējumu kolekcijas, ko Mākslas lasītava kā dāvinājumu saņēma 2016.gadā.

Rembranta van Reina loma Holandes grafikas mākslā ir nozīmīga - viņš uzskatāms par vienu no pirmajiem mūsdienu oforta pamatlicējiem, norāda LNB.

Oforts jeb asējums ir 15. gadsimta sākumā radīta dobspieduma tehnika, kas tieši 17. gadsimtā ieguva izteikti laikmetīgu valodu, kuru pilnveidoja nākamās mākslinieku paaudzes.

Izstāde «Rembranta ēnā. Holandes oforts 17. gadsimtā» būs apskatāma līdz 14. oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu