Aleksa un Vitkovska ilustrāciju un karikatūru izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Modes un izklaides centrs «Rīga Plaza» aicina smieties par paradoksiem, rast jaunu ieskatu par grāmatu vāku dizainu, latvju rātnām un nerātnām dainām, ko sarūpējuši divi klasesbiedri, profesionāli ar grāmatniecību saistīti mākslinieki - Aldis Aleks un Romans Vitkovskis savai 70 gadu jubilejai veltītā izstādē.

Izstādīti ir laika gaitā radīto, daudzu dažādo grāmatu vāku krāsaini attēli, rātnu un nerātnu dainu ilustrāciju, kā arī bezvārdu karikatūru kopijas. Izstādīts ir samērā liels skaits darbu, kas raksturo abu profesionālo mākslinieku dažādo stilu periodus. Grāmatu vāki lielākoties tika radīti izdevniecībai «Zvaigzne». Tautasdziesmu ilustrācijas ir maz redzētas un to izlase atbilst dainu tēmām – gadskārtām, dziedāšanai, attiecībām, utt. Karikatūras lielākoties ir no tām, kas nav tikušas publicētas presē, bet piedalījušās dažādās starptautiskās un vietējās izstādēs.

Foto: Publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu