«Galerijā M Māksla» - Sarmītes Caunes gleznas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/Pop-Up-Galerija

Līdz 30. jūlijam «Galerijā M Māksla», Modes un izklaides centrā «Rīga Plaza» 1. stāvā skatāma mākslinieces Sarmītes Caunes personālizstāde «Impresijas».

Gleznotāja Sarmīte Caune izstādē «Impresijas» ir iekļāvusi glezniecības darbus, kas tapuši pēdējos gados, tajos atrodamas māksliniecei nozīmīgas pasaules pilsētas: Parīze, Portugāle, Maroka, Venēcija un Itālija. Sarmīti var raksturot kā sajūtu mākslinieci, viņai svarīgi izjust gleznotās vietas enerģiju un spēku. Māksliniece daudz piedalās dažādos starptautiskos, tā arī vietējos plenēros un mākslas kopprojektos.

«Man patīk gleznot dabā just kontaktu ar dabu. Šīs sajūtas noskaņas ielikt gleznās, ieskicējot katra mirkļa burvību. Īpaši tuvi māksliniecei ir dienvidi ar sauli, vēju krāsām - Itālijā, Venēcijā, Nīvcā, Marokā, kur netrūkst saules, jūras, palmu, tuksneša, smilšu. Ne tikai dienvidi un saule, bet arī ūdens - saules spēles ar ūdeni, atspīdumi, pastaiga gar jūru. Kuģi Ventspils, Liepājas ostās,» saka Sarmīte Caune.

Sarmīte Caune (1961) ir beigusi Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolu un Valsts Mākslas akadēmijas Pedagoģijas nodaļu kā mākslas maģistre. Gleznotāja strādā dažādās glezniecības tehnikās, veido instalācijas un vides objektus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu