Mežotnē notiks seno zemgaļu vēsturei veltīts festivāls (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

22.maijā Rundāles novadā norisināsies ceturtie Mežotnes pilskalna svētki - seno zemgaļu vēsturei veltīts festivāls, informēja tā organizatori.

Šogad tiks pieminēti 1220.gada notikumi - zemgaļu cīņas par Mežotni ar krustnešiem.

Festivālā piedalīsies vēstures klubi un biedrības - "Vilkači", "Senās vides darbnīca", "Baltava", "Excalibur", "Trokšņu iela", "Upmale", kā arī folkloras kopas "Skandinieki", "Laukam pāri", "Svitene" un "Dzieti".

Darbosies amatu prasmju darbnīcas, kurās apmeklētāji varēs iepazīties ar novada virtuves noslēpumiem, podnieka, kalēja, rotkaļa amata un viduslaiku apģērba darināšanas prasmēm.

Vēstures klubu dalībnieki cīnīsies divkaujās, mērosies veiklībā loka un arbaleta šaušanā.

Ģimenes un mazākie svētku dalībnieki varēs iesaistīties dažādās tautas spēlēs. Viduslaiku pilsētas noskaņu palīdzēs radīt vēstures klubi, kuri Mežotnes ostā Lielupē svētku laikā novietos rekonstruētos kuģus - kuršu kuģi "Retra" un vikingu kuģi "Pardus". Svētku laikā tiks arī demonstrēta akmens metamā mašīna.

Svētkus rīko Rundāles novada dome sadarbībā ar Zemgaļu kultūras biedrību "Upmale".

Svētku atklāšana paredzēta plkst.14 pie Lielupes līča, bet plkst.14.30 notiks iepazīšanās ar amatniekiem senpilsētas laukumā, plkst.15 - ugunsrituāls un koncerts pilskalnā, savukārt no plkst.16 līdz plkst.17.30 norisināsies bruņinieku cīņas, šaušana ar loku un arbaletu, cirvja mešana un tautas spēles pilskalnā. Svētku noslēguma pasākums sāksies plkst.17.30 senpilsētas laukumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu