Rīgā piedzied tramvajus (161)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākas X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Tie pulcē tūkstošiem jauniešu no visas Latvijas. Ieskandinot svētkus, šodien galvaspilsētā notiek Dziesmu diena. Tās laikā vairāki desmiti muzikālu aktīvistu sāks dziesmas uz ielas, sabiedriskajā transportā, veikalā un citās vietās, aicinot arī apkārtējos iesaistīties kopīgā dziesmā.

Vairāki desmiti muzikāli aktīvu jauniešu šorīt dziedāja Rīgas tramvajos. Portāls TVNET novēroja, ka apkārtējo attieksme pret dziedātājiem bija dažāda - dažs skeptiski noraudzījās uz jauniešiem un muti vaļā nevēra.

Savukārt daļa cilvēku arī atplauka smaidā un centās dziedāt līdzi.

Dziesmu diena sākās jau plkst.9 un beigsies, līdz apklusīs pēdējā dziedātāja balss. Pasākuma kulminācija iecerēta plkst.18 pie tirdzniecības centra "Origo". Tur notiks lielā sadziedāšanās.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pamazām ierodas

Portāls TVNET novēroja, ka šorīt galvaspilsētā jau sāk sarasties svētku dalībnieki. No dažādām Latvijas vietām atbraukušie bērni, sārtām sejām, bet smaidu uz lūpām, sāka iekārtoties Rīgas skolās. Tās svētku laikā kļūs par viņu mājvietām. Jaunieši, kāpjot ārā no autobusiem, steidza skolās sanest arī savas mantas, tostarp svētku tērpus.

Aktīvi čalojot, bērni priecājās par gaidāmajiem svētkiem.

Vairākiem jauniešiem galvā bija cepurītes, bet rokās - ūdens pudeles.

Pirmajā svētku dienā Rīgā rīta pusē ierodas tautas deju laureātu kolektīvi, bet vakarā iebrauc pārējie deju lielkoncerta „Deja kāpj debesīs” dejotāji. Sāk ierasties arī koru finālskates dalībnieki. Koru koncerta Mežaparka Lielajā estrādē dziedātāji galvaspilsētā ieradīsies trešdienas pēcpusdienā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vairāk nekā 30 000 dalībnieku

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ilgs līdz 11. jūlijam. Tajos piedalīsies 30 975 dalībnieki, kuri pārstāv 1305 kolektīvus. Viņu vidū ir 12 687 koristi, 13 760 tautas deju dejotāji un 4528 citu skolu interešu izglītības kolektīvu dalībnieki.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
Komentāri (161)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu