Notiks Rīgas pilsētas svētki (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tradicionālie Rīgas pilsētas svētki šovasar pilsētā notiks no 20.augusta līdz 22.augustam, kura laikā visbagātākā pasākumu programma ar vērienīgu koncertprogrammu notiks 11.novembra krastmalā, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Elīna Dambekalne.

Koncerti, teātris un dažādi svētku pasākumi

Rīdzinieku izdomu un atraktivitāti varēs vērot talismanu parādē un cartoon rallijā, kā arī ikviens, neatkarīgi no vecuma, tautības, fiziskās formas un nodarbošanās, varēs piedalīties "O!Kartes" nakts skrējienā.

Mūzikas un literatūras cienītājus divas dienas priecēs pasākumi Vērmanes dārzā, kur notiks Rīgas tautas deju ansambļu koncerts, Vērmanes dārza 1.folkfestivāls "Pašā Rīgas viducī", darbosies Rīgas Grāmatu iela, rotaļu un leļļu teātra darbnīcas bērniem, tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus, kā arī notiks meistaru tradicionālo amatu prasmju demonstrējumi.

Pilsētas svētku laikā Alberta ielā un Jūgendstila centrā pasākumā "Pirms 100 gadiem Albert’ ielā" tiks atdzīvināta 20.gadsimta sākuma atmosfēra un latviešu teātra spēlēšanas gars, kurā valdīs muzikāla gaisotne, darbosies retro fotosalons un senlaicīgas kafejnīcas.

Mūsdienīgākā atmosfērā norisināsies arī pasākums "Mākslas dienas Spīķeros", kurā plānots īstenot aizraujošu un vienlaikus izglītojošu mākslas festivālu jauniešiem, kurā darbosies radošās darbnīcas, virtuālās ekskursijas mākslas vēsturē un procesu vērošanā, fotodarbnīcas un performances.

Rīgas pilsētas svētku pasākumi notiks arī citviet pilsētā, piemēram, Rātslaukumā skanēs Torņu mūzika, Dzegužkalnā uzstāsies grupa "Pērkons", bet Bolderājā, Imantā un Iļģuciemā varēs baudīt emocionālu mākslas un mūzikas pārdzīvojumu.

Darbosies arī Rīgas Ēdamiela

Svētku laikā darbosies arī Rīgas Ēdamiela, bet Rīgas svētku kulminācijā notiks Rīgas svētku uguņotāju sacensības, kura laikā svētku apmeklētāju vērtējumam un estētiskam baudījumam krāšņus uzvedumus vasaras naksnīgajās debesīs piedāvās vairākas uguņotāju kompānijas.

"Rīgas svētki ir kā jauks turpinājums priecīgajām noskaņām, kas aizsākās ar vērienīgām Līgo nakts svinībām vasaras saulgriežos un turpinājās Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Esam padomājuši par to, lai arī šajās trīs augusta dienās rīdzinieki un galvaspilsētas viesi varētu iesaistīties un līdzdarboties muzikālos, teatrālos, sportiskos pasākumos gan Rīgas ielās, parkos un laukumos, gan kanālmalā un Daugavas krastā.

Cerot, ka Rīgas svētki būs kā spilgts akcents šajā krāsainajā vasarā, aicinu tos baudīt un priecāties kopā ar ģimeni, draugiem un ikvienu pilsētas iedzīvotāju,"

sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Rīgas svētkus šogad rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, kura Rīgas svētku programmas laikā piedāvā Rīgas Ostas 810.jubilejai veltītos pasākumus gan uz ūdens Daugavā un pilsētas kanālā, gan Vecrīgā.

Jau ziņots, ka Rīgas svētku laikā 21.augustā un 22.augustā pašvaldības sabiedriskais transports rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs bez maksas.

Šā gada Rīgas svētku programma mājaslapā "www.rigassvetki.lv" būs pieejama no augusta.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu