Lietuvas pilots veiksmīgi veic lidojumu zem Vanšu tilta (83)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas svētkos Lietuvas pilots, daudzkārtējais pasaules čempions Jurģis Kairis veiksmīgi veica lidojumu zem Vanšu tilta. Pasākuma organizatori avio šovu - "WEAF - pasaules aerobātikas elites lidojumus"- uzskata par svētku kulmināciju.

Pirms veiksmīgā lidojuma Kairis vairākas reizes, jau dodoties Vanšu tilta virzienā, tomēr pacēlās virs tilta vantīm, nevis lidoja zem tilta, tā kāpinot vairāku desmitu tūkstošu skatītāju interesi un emocijas.

Katru Kaira it kā neveiksmīgo mēģinājumu pavadīja vētrainas ovācijas un nopūtas, taču veiksmīgo manevru un lidojumu zem tilta, tikai dažus metrus virs Daugavas, pavadīja skaļas skatītāju ovācijas un aplausi.

Šo priekšnesumu skatīties bija atnākuši vēl vairāk interesentu nekā no rīta.

Aviošova skatītāji pulcējušies abos Daugavas krastos, daudz cilvēku uzturas 11.Novembra krastmalā, kur iespējams gan ieturēties, gan piedalīties dažādās atrakcijās.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas svētku laikā notiekošā aviošova laikā, kas vienlaikus bija arī divu pilotu - Spānijas pilota Kastora Fantobas un Krievijas pilotes Svetlanas Kapaņinas - sacensības, par uzvarētāju pēc abiem posmiem kļuva Krievijas pilote, informēja firmas "Flight unlimited" vadītājs, pilots un paraugdemonstrējumu organizators Gints Bubiers.

Skatītāji par šovu bija lielā sajūsmā, pie pārdrošākajām lidotāju izpildītajām virāžām sajūsma izpaudās paskaļās ovācijās.

Paralēli paraugdemonstrējumiem piloti veica sacensību lidojumus savā starpā, kuri notika pēc WEAF (World Elite Aerobatic Formula) noteikumiem un kurus tiesāja divi starptautiskas klases tiesneši.

Abi piloti ir pasaules elites visspožākās zvaigznes, kuras Latvijā ierodas pirmo reizi. Savu unikālo šovu demonstrēja arī Lietuvas pilots, daudzkārtējais pasaules čempions Jurģis Kairis.

Rīga ir ideāla un unikāla vieta pasaulē, kā arī viena no nedaudzajām pilsētām, kurā ir pilnīgi visi priekšnoteikumi, lai notiktu Pasaules aerobātikas elites lidojumu posmi katru gadu. Tāpēc WEAF sadarbībā ar "Flights Unlimited" vēlas nodot skatītāju vērtējumam šo sacensību garu, veidu un unikalitāti.

WEAF ir augstākās raudzes pilotāžas lidojumi, kurā ir viena disciplīna - "freestyle". Tā ir pati skatāmākā un aizraujošākā disciplīna sporta aviācijā, jo paredz, ka līdzās obligātajiem elementiem piloti izpilda arī savus labākos un pārsteidzošākos trikus savās kombinācijās, norāda svētku rīkotāji.

Iepriekš tika ziņots, ka lidojums zem Vanšu tilta nenotiks, jo atļauju avio šovam zem tilta nav devušas atbildīgās institūcijas.

Tomēr, izvērtējot papildu sniegto informāciju un Civilās aviācijas aģentūras atzinumu, Militārā policija neiebilst pret treniņlidojumu un paraugdemonstrējumu lidojumu veikšanu 20. un 21.augustā Rīgas svētku pasākumu laikā, tostarp lidojumu zem Vanšu tilta.

Komentāri (83)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu